Fujitsu ger deep learning-kapacitet för workstations och servrar via stöd för världens mest kraftfulla grafikkort
Hem LeverantörFujitsu Fujitsu ger deep learning-kapacitet för workstations och servrar via stöd för världens mest kraftfulla grafikkort

Fujitsu ger deep learning-kapacitet för workstations och servrar via stöd för världens mest kraftfulla grafikkort

Publicerat av: Redaktionen

På tisdagskvällen offentliggjorde NVIDIA sitt nya grafikkort Quadro GV100, som därmed blir världens mest kraftfulla grafikprocessor för professionella användare.

Fujitsu ger deep learning-kapacitet för workstations och servrar via stöd för världens mest kraftfulla grafikkort 2Nu meddelar Fujitsu att arbetsstationer i CELSIUS-familjen kommer att ha stöd för kortet, vilket öppnar upp dörren för helt nya möjligheter för professionella användare att använda program som bygger på deep learning.

Det nya grafikkortet Quadro GV100, som bygger på NVIDIAS Volta-arkitektur, blir därmed världens mest kraftfulla grafikprocessor för arbete med databehandling, AI, virtual reality eller avancerad 3D-simulering. Nu annonserar Fujitsu att utvalda workstations i CELSIUS-serien kommer att ha stöd för grafikkortet, vilket öppnar möjligheter för en rad yrkesområden att kunna köra programvara som är beroende av att kunna behandla enorma mängder rådata.

Detta möjliggör användning av program som bygger på avancerad AI, maskinlärning samt deep learning, som kan användas i en rad branscher så som hälsa, transport, finans och tillverkning.

– Genom deep learning finns möjligheten att skapa applikationer som på egen hand har förmåga att anpassa sig till nya situationer och miljöer – likt människan genom evolutionen. Detta kan möjliggöra nya lösningar inom allt från att bekämpa sjukdomar till att förutse naturkatastrofer, bygga självkörande bilar eller utveckla smarta städer, säger Dr Joseph Reger, CTO på Fujitsu i Europa.

Sedan december i fjol har också Fujitsus PRIMERGY-servrar stöd för deep learning genom den senaste generationen av NVIDIAS Tesla V100 GPU. Detta innebär att Fujitsu nu kan erbjuda den mest högpresterande grafiken till både serverhallar och workstations.

PRIMERGY x86-servrarna RX2540 M4 and CX2570 M4 samt arbetsstationerna CELSIUS C740, CELSIUS R970 och CELSIUS M770 med stöd för NVIDIA Volta kommer från och med nu finnas tillgängliga på marknaden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>