Fujitsu investerar över en miljon euro i sitt partnerprogram

Fujitsu förstärker sitt SELECT Partner Program och investerar över en miljon euro i nya online-verktyg för att stärka partners till att bättre adressera slutkundernas ökande digitaliseringsbehov.

Kanalpartners kommer från april 2017 få tillgång till verktygen och nya delar av Fujitsu-Fujitsu investerar över en miljon euro i sitt partnerprogram 1portföljen, med fokus på företagets strategiska huvudområden inom integrerade system och lösningar kopplade till Internet of Things (IoT), artificiell intelligens och big data-analyser, molnlösningar och cybersäkerhet. Resultatet blir att Fujitsus kanalpartners, i kombination med ett utbildnings- och certifieringsprogram, får bättre förutsättningar för att hjälpa sina kunder med deras digitala resa.

Det utökade partnerprogrammet erbjuder en förbättrad rabattstruktur för SELECT Experts och SELECT Circle-medlemmar för att lyfta de partners som har specifik expertis och fokus på strategiska digitaliseringsområden. I linje med detta uppmuntrar de nya utbildningarna och certifieringarna partners till att bli SELECT Experts inom specialist- och kundcentrerade områden så som integrerade system, HPC, virtuella klienter, mobilitetslösningar och dataskydd. Partners kommer även assisteras av ett utökat antal specialister inom integrerade lösningar för att hjälpa dom att vinna fler kundmöjligheter.

– Vi är en kanalcentrerad organisation och har lyssnat till våra partners behov. Därför gör vi nu en omfattande investering för att förstärka vårt SELECT-program för att stötta våra partners i deras väg till framgång samtidigt som de anpassar sig till den omställning som digitaliseringen innebär. IT blir allt mer komplext och vi vill hjälpa våra partners att överbrygga klyftan i utvecklingen av nödvändig kompetens, säger Dave Hazard, VP Sales Operations och Channel vid Fujitsu EMEIA.

– Många kunder migrerar till integrerade system, som kombinerar server, nätverk, lagring och mjukvara i en enda lösning. Förståelsen för ny teknik så som hybrid IT, hyperkonvergerade och molnbaserade system, tillsammans med rätt kompetens inom områden som säkerhet, big data och IoT är därför viktiga områden för våra kanalpartners att vara pålitlig rådgivare inom. Därför lägger vi ett stort fokus på kompetens och utbildning i linje med de viktigaste ämnena inom digitalisering. Ett lösningsorienterat tillvägagångssätt och en gedigen förståelse för ny teknik kommer att hjälpa våra partners till att bli mer relevanta och bättre på att driva affärer och lönsamhet åt sina kunder, tillägger Hazard.

Partner Program

Fujitsus SELECT Partner Program ger ett oslagbart värde till sin växande bas av internationella kanalpartners och bygger på tre områden:

  • Pålitlig innovation: Fujitsu förser varje medlem i sitt SELECT Partner Program med tillgång till högkvalitativa och anpassningsbara lösningar avsedda till att hjälpa deras kunder förenkla och förbättra vardagen. Fujitsus framstående produkter representerar grunden för de IT-lösningar kanalpartners slutkunder kommer att ha stor användning av.
  • Individuell support: Fujitsus samarbete med kanalpartners upprätthålls och utvecklas genom personliga relationer som gör det enkelt för Fujitsu och dess partners att utveckla lönsamma affärer tillsammans. Genom att tillhandahålla marknadsledande verktyg, specialiserade processer och informationskällor, ger Fujitsu sina kanalpartners möjligheten till att differentiera sin verksamhet.
  • Engagemang för tillväxt: Fujitsu hjälper sina kanalpartners att växa på marknaden. The Fujitsu Rules of Engagement demonstrerar företagets tydliga engagemang för att förstå vad företagets partners adderar för värde till IT-branschen samt respekterar deras kunder och har en stor förståelse för kulturella skillnader.