Hem LeverantörFujitsu Fujitsu lanserar startup-program i Europa

Fujitsu lanserar startup-program i Europa

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu har lanserat startup-acceleratorn Fujitsu Accelerator i norra och västra Europa, den region där Sverige ingår. Som en del i lanseringen kommer Fujitsu att delta i

Fujitsu lanserar startup-program i Europa 2

Pascal Huijbers, Chief Technology Officer, Western Europe på Fujitsu.

Web Summit 2019 som äger rum i Lissabon den 4-7 november och beskrivits av Forbes Magazine som “världens främsta tech-konferens“, tillsammans med utvalda Fujitsu Accelerator-partners. Fler än 70 000 besökare väntas till konferensen.

Programmet bygger på Fujitsus filosofi om co-creation enligt Human Centric Experience Design (HXD)-metodiken och erbjuder också tillgång till Fujitsus internationella nätverk av Digital Transformation Centers. Sedan initiativet startade i Japan 2015 har programmet genomförts sju gånger, och svenska företag välkomnas nu till den åttonde upplagan, där ansökningar kommer att börja tas emot under oktober 2019. 24 företag kommer att delta, och väljs ut i samarbete med det globala innovationsnätverket Unknown Group. Specifikt söker man företag inom handel, financial services och offentlig sektor som specialiserar sig på tekniska områden som AI, analytics och verktyg för digital interaktion.

De ansökande företagens lösningar kommer att vägas mot specifika utmaningar som påverkar branschen med målet att erbjuda en platform för att kunna erbjuda lösningarna på den globala marknaden som del av en tjänstebaserad mjukvaruplattform, med tillgång till Fujitsus stora kundbas världen över.

“Start-ups är en fantastisk källa för inspiration men har ofta svårt att skala upp sin lösning för att hantera affärskritisk verksamhet hos stora företag – och det är där Fujitsu kan hjälpa. Programmets syfte är att koppla samman startups med näringslivet, understödja deras tillväxt och ge våra kunder en genväg till banrytande innovation som de samtidigt vet är tested, tillförlitlig och understödd” säger Pascal Huijbers, Chief Technology Officer, Western Europe på Fujitsu.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>