Fujitsus kvantdatorinspirerade Digital Annealer öppnar dörren till affärsutmaningar
Hem LeverantörFujitsu Fujitsus kvantdatorinspirerade Digital Annealer öppnar dörren till affärsutmaningar

Fujitsus kvantdatorinspirerade Digital Annealer öppnar dörren till affärsutmaningar

Publicerat av: Redaktionen

Med den andra generationen av Fujitsu Digital Annealer kan organisationer ta snabba men ekonomiskt hållbara steg mot att lösa komplexa kombinatoriska optimeringsproblem. 

Fujitsus kvantdatorinspirerade Digital Annealer öppnar dörren till affärsutmaningarDet gör det i sin tur möjligt med nya framsteg i allt från att förbättra processer inom verkstadsbranschen till att minska trafikstockningar, eller att öka förmågan för aktörer inom finansbranschen att effektivisera sina investeringsportföljer på en föränderlig aktiemarknad. Digital Annealer, som drivs av ny banbrytande teknik som hämtar inspiration från kvantdatorer, kommer också kunna bidra till nya problemlösningar för exempelvis nästa generations mobila nätverk eller forskningsintensiva marknader som läkemedelsindustrin.

Dr. Joseph Reger, CTO på Fujitsu CE & EMEIA kommenterar:

”Vårt främsta mål är att hjälpa både kunder och samhället i stort att lösa de allt större och mer komplexa utmaningarna. I takt med att Moore’s lag tycks ha slagit av på takten uppstår en brist på databehandlingskapacitet, som kan bli ett hinder i vägen mot nya framsteg. Fujitsu adresserar detta med Digital Annealer, som är en helt ny metod för att lösa problem, där inspirationen hämtas från kvantdatorns förmåga till simultan databehandling. Den avgörande skillnaden mot vanliga datorer är att Digital Annealer kan lösa komplexa kombinatoriska problem genom att jämföra tusentals möjliga utfall samtidigt i stället för i följd.”

Digital Annealer kan användas antingen som en molntjänst eller som lokalt placerad hårdvara och kan integreras i existerande datacenter utan att det kräver investeringar i ny infrastruktur – vilket skulle behövas för kvantdatorer, som dessutom är mer energikrävande och i behov av kylning som håller systemet nära nollgradig temperatur.

Fujitsus CTO Dr. Joseph Reger: ”Till skillnad från kvantdatorer som är långt ifrån att vara kommersiellt gångbara, eftersom de är oöverkomligt dyra och kräver kryogen kylning, är fördelarna med Digital Annealer redan tillgängliga för företag inom alla branscher – så fort de är redo att förändra, revolutionera, effektivisera eller bara förbättra existerande affärsprocesser.”

Digital Annealer kan hitta svaret på affärsproblem på nolltid

Fujitsus Digital Annealer används redan framgångsrikt av kunder i en rad branscher. Banken NatWest använder tekniken för att optimera sin mix av likvida tillgångar, och de har även lyckats identifiera nya investeringsmöjligheter. Inom fordonsindustrin arbetar Fujitsu med flera globala tillverkare för att testa Digital Annealer på en rad områden. Från att sköta schemaläggning i butik till att förbättra digitala tjänster eller förfina bilarnas design för att minska oljud under körning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>