Fujitsus ultramobila LIFEBOOK-familj är byggd efter feedback från företagets kunder

[KANALRÖST] I början av 2017 lanserades Fujitsu en helt ny serie ultramobila enheter konstruerade helt utifrån feedback från företagets kunder och med full fokus på den nya moderna arbetsplatsens krav.

Fujitsus ultramobila LIFEBOOK-familj är byggd efter feedback från företagets kunder 1
Bo Lennström product manager för Client Computing Devices på Fujitsu

Serien finns i tre olika grundkonfigurationer baserade på skärmstorleken; 12,5 tum, 14 tum och 15,6 tum – alla med sin specifika målgrupp.

  • Vi har jobbat mycket hårt med vår nya serie och formgett den helt utifrån våra kunders önskemål, berättar Bo Lennström product manager för Client Computing Devices på Fujitsu.
  • Målet med serien har varit att ta fram Ultraportabla och lätta bärbara datorer som uppfyller kraven på mobilitet och flexibelt arbete samtidigt som de är designade för högsta möjliga nivå av användarvänlighet, tålighet och säkerhet, eller kort och gott en enhet som du kan jobba med överallt med högsta tänkbara säkerhetsskydd, säger Bo.

En storlek för varje behov

Dagens kontor ser inte ut som kontor gjort rent traditionellt och allt fler företag går över till delade arbetsplatser. Men även dessa arbetsplatser har fått en helt ny betydelse och behöver inte bestå av ett klassiskt skrivbord utan kan lika gärna vara en soffa eller ett  cafébord. Det viktiga är att den som ska arbeta känner sig bekväm på den plats som han eller hon jobbar på. Detta ökar produktiviteten samtidigt som det sänker företagets kostnader då allt mindre ytor står tomma.

För att denna nya arbetsmiljö ska kunna fungera så optimalt som möjligt krävs även att våra arbetsredskap är anpassade för detta ändamål och det är därför som Fujitsus nya serie består av tre olika storlekar. 12-tums modellen är minst och passar perfekt just när vi sitter i en soffa eller när vi vill ha minsta möjliga enhet att bära med oss. 14-tummaren är annars lite av den perfekta reskamraten då den erbjuder en bra balans mellan portabilitet och prestanda medan 15-tums serien som kommer med numeriskt tangentbord är det optimala valet för de som jobbar med exempelvis Excel eller andra sifferintensiva uppgifter.

Gemensam grund

Trots att enheterna har olika skärmstorlek och kan konfigureras med olika hårdvara i form av exempelvis processor, minne och lagring så har samtliga enheter samma nyckelfunktioner, allt för att underlätta för företagets IT-administratörer och användarna. Dessutom ger detta en lägre TCO vilket är ytterligare ett argument för företag att investera i modellerna.

Bland dessa nyckelfunktioner kan nämnas; Anti-glare HD- eller FHD-upplöst skärm med touchfunktion för ergonomiskt arbete samt att samtliga modeller använder samma dockningsstationer, AC-adaptrar, BIOS, image, tangentbordslayout och drivers för att minska komplexitet.

  • Två saker som vi är väldigt stolta över att ha kunnat lösa och som är en direkt följd av kontakten med våra kunder och partners är dels att samtliga enheter är försedda med serviceluckor vilket gör att användaren enkelt kan uppgradera minne, hårddisk, batteri eller bygga ut enheten med 4G. Dessutom har våra tekniker, trots en minimalistisk design, lyckats bygga in fullstora nätverksporter och VGA anslutningar vilket gör att slutanvändaren inte behöver tänka på att bära med sig adaptrar, berättar Bo.

Helhetssyn

Nu stannar inte innovationen vid de nya enheterna. För i en modern IT baserad kontorsmiljö så finns så klart enheter från vitt skilda tillverkare och vad gör en öppen arbetsplats för nytta om inte alla användare kan komma åt företagets resurser.

För att lösa denna problematik har Fujitsu även tagit fram två nya dockningsenheter. Den ena är  en mekanisk docka,. Den andra använder den nyare USB Typ-C anslutningen vilket även ger andra fördelar som exempelvis snabbare laddning.

  • Oavsett vilken enhet du som kund eller medarbetare använder så ska dupå ett enkelt sätt kunna ansluta till företagets nätverk. Med våra nya dockningslösningar får företagen denna möjlighet viket skapar en optimal flexibilitet.

Säkerheten

Med mobila enheter så blir även säkerheten allt viktigare och samtliga av Fujitsus LIFEBOOK enheter har möjlighet att utrustas med fingeravtrycks- eller handflatescanning, smart card-läsare, och TPM 2.0. Tack vare de olika valideringsalternativen så finns det även möjlighet till två-vägs validering. Dessutom så har enheterna möjlighet att konfigureras med vad som kallas för Preboot Security. När denna funktion aktiveras så kommer enheten att kräva användarvalidering redan innan bootprocessen startar vilket skapar ytterligare en säkerhetsnivå.

  • Precis som vi har lagt ner mycket tid på våra enheter i sig har stort fokus även legat på säkerheten som dels måste vara så hög som möjligt samtidigt som det i alla lägen måste vara enkelt för användaren, avslutar Bo.

Nya lansering

För att nu göra ett riktigt bra koncept ännu bättre och framför allt mer komplett så lanserades den 20 mars nya LIFEBOOK U937 som är Fujitsus lättaste modell någonsin och som endast väger 920 gram.  Trots sin lätta formfaktor har U937 lång batteritid på upp till 11 timmar, inbyggd biometrisk autentisering och ett flertal anslutningar som LAN och HDMI. Som komplement till denna lanseras även S937 som bland annat har plats för ett extrabatteri vilket möjliggör 21 timmars användning på batteri.

Fujitsus ultramobila LIFEBOOK-familj är byggd efter feedback från företagets kunder 2 Fujitsus ultramobila LIFEBOOK-familj är byggd efter feedback från företagets kunder 3 Fujitsus ultramobila LIFEBOOK-familj är byggd efter feedback från företagets kunder 4