Fullbokad IT-mässa i Lund erbjuder 650 tjänster

Idag för den tolfte IT-mässan på Ideon i Lund.

Fullbokad IT-mässa i Lund erbjuder 650 tjänster 165 arbetsgivare erbjuder cirka 650 lediga tjänster. Konstant brist på IT-kompetens gör personliga möten till en konkurrensfördel och mässan blev även i år snabbt fulltecknad. Arrangörer är Arbetsförmedlingen i samarbete med Ideon Science Park och Lunds Kommun.

Merparten av företagen kommer från Skåne, men också övriga landet samt Danmark. Många företag återkommer år efter år, samtidigt som nya företag vill vara med. Mässan fungerar därmed både som rekryteringsträff och en unik mötesplats för stora etablerade företag och nya stjärnskott i branschen.

– IT-mässan är ett bra sätt för oss på Combain att synas och hitta nya förmågor. Vi letar efter duktiga utvecklare och möjligheten att träffas direkt på mässan ger oss en unik kontakt och känsla för de sökande som vi kanske inte får genom att läsa ett CV. Vi har fått kontakt med tre av våra tidigare medarbetare här på IT-mässan, säger Rikard Windh, operativ chef för Combain.

Företagen söker bland annat mjukvaru-, system-, app- och webbutvecklare, ingenjörer inom systemutveckling och elektronik, testare, testledare, it- och nätverkstekniker. Även om företagen i första hand söker erfarna personer har även personer med mindre erfarenhet, men med utvecklingspotential goda jobbchanser.

– Efterfrågan på kvalificerad personal är stor hos våra bolag, säger Mia Rolf, VD på Ideon Science Park. Därför är vi väldigt glada för IT-mässan som ger en unik möjlighet för företag och arbetssökande att träffas direkt ansikte mot ansikte.

– Att många företag väljer att återkomma är ett gott betyg till mässan som en attraktiv och effektiv rekryteringsform , säger Carina Friis, chef Arbetsförmedlingen i Lund.

– Ska våra företag fortsätta att växa så behöver de kompetent arbetskraft. It-mässan hjälper till att synliggöra och underlätta talangrekryteringen, säger Per Persson, turism- och näringslivschef i Lunds kommun.