Fullsatt på stor bankett i Stockholm till förmån för Barncancerfonden
Hem NyheterEfter Jobbet Fullsatt på stor bankett i Stockholm till förmån för Barncancerfonden

Fullsatt på stor bankett i Stockholm till förmån för Barncancerfonden

Publicerat av: Redaktionen

Idag var det mer än en stor bankett i Stockholm.  På pop-upbanketten LE BON var det förvandlade Annexet fullsatt till sista plats. 1 300 gäster från olika delar av landet serverades en av världens finaste menyer förverkligad av stjärnkocken Titti Qvarnström. Intäkterna för maten gick till Barncancerfonden.

Hela 1 300 gäster hade kommit från Sveriges alla hörn till pop up-banketten LE BON i Stockholm. När biljetterna släpptes den 2 december tog de slut på sju timmar och nio minuter.

På klockslaget 19.33 gick de 260 servitörerna nedför den specialbyggda trappan inne i Annexet, som hade Le bonbyggts om till en festlig bankettsal och prytts med 15 000 blommor i temat vintergrönt och arrangemangen var skapade av den framstående floristen Fredrik Larsson. Borden hade dukats med finast möjliga porslin och med 406 meter linneduk.

Menyn anrättades under ledning av Titti Qvarnström, den första kvinnan i Sverige att bli tilldelad en stjärna i prestigefulla Guide Michelin. Till sin hjälp hade Titti Qvarnström 50 kockar från olika delar av Sverige. Middagen tillagades på 2,7 ton råvaror. Allt som allt användes 5 200 tallrikar och 7 800 glas.

Att servera så många som 1 300 personer en förstklassig festmåltid är en utmaning. Det medgav Titti Qvarnström före kvällen, men hon blev nöjd med resultatet.

– Jag tror att vi lyckades att ge alla gäster samma fantastiska matupplevelse som om det bara hade varit tjugotalet gäster på plats. Det var ju målet. Jag gick runt och pratade med några av gästerna och de var mycket nöjda, vilket var väldigt roligt kul att höra efter allt slit och hårt jobb i köket, sade Titti Qvarnström när alla tre rätter hade serverats.

Intäkterna för maten gick till en god sak, att finansiera Barncancerfondens livsviktiga forskning.

– Lidl inspirerar med sitt uthålliga och innovativa arbete i kampen mot barncancer. De pengar som den här fina kvällen har genererat är ett fantastiskt bidrag till barncancerforskningen och arbetet med att ge drabbade barn, ungdomar och deras familjer den vård och det stöd de behöver, säger Per Leander, generalsekreterare för Barncancerfonden

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>