Hem Nyheter Functions on demand – live i Sverige

Functions on demand – live i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan de svenska Audi-ägarna ladda ner utrustning till sin bil online och uppgradera med nya funktioner efter leverans.

Functions on demand – live i Sverige 2

Functions on demand – live i Sverige

Saknas Matrix LED på en Audi e-tron kan ägaren ladda ned strålkastarfunktionen på prov och testa innan köpet. Tjänsten som kallas Functions on demand gör det möjligt att utrusta bilen efter behov och efter köpet.

Med Functions on demand skapar Audi en helt ny flexibilitet. Nu kan Audi-ägare komplettera med strålkastar-, förarassistans- och infotainmentfunktioner efter köpet och dessutom välja mellan olika löptider. Tjänsten finns tillgänglig för A6, A7, Q5, Q7, Q8 fr.o.m. modellår 2021 och Audi e-tron, A4 och A5 fr.o.m. modellår 2020. Fler modeller och funktioner tillkommer efterhand.

Vilka funktioner som kan bokas beror på bilmodell. Ägare till Audi e-tron kan t.ex. uppgradera LED-strålkastarna till Matrix LED under den mörka årstiden genom att välja sex månaders löptid för 1400 kr.

Faceliftade A5 Sportback kan uppgraderas med navigationssystem för sommarens utlandssemester. Smartphone interface kan dessutom laddas ned till flera modeller om så önskas.

Bekvämt och flexibelt

Om kunderna vill testa en funktion innan de bestämmer sig har de en engångsmöjlighet att boka ett månadslångt test för 10 kronor. Prisnivåerna motsvarar den ordinarie prislistan och löptiderna kan väljas på 1 månad, sex månader, ett år, tre år eller bilens livslängd. De bokade funktionerna gäller alltid för den specifika bilen. Om bilen säljs är funktionerna aktiva för den kvarvarande perioden och kan användas av nästa ägare. Den nya ägaren kan sedan boka funktioner som passar de egna behoven, vilket ökar värdet på andrahandsmarknaden.

Bokning och betalning görs via myAudi-appen eller webportalen. Efter bokningen sänds ett signerat datapaket till bilen via det mobila nätverket. Funktionen finns därefter tillgänglig direkt när bilen startas nästa gång. Det är även möjligt att förlänga Audi connect via myAudi.

AudiPay: den globala betalningsplattformen för digitala tilläggstjänster

I samband med Functions on demand lanseras även AudiPay. Via koncernens betalningstjänst kan kunderna köpa och betala för digitala tjänster med kreditkortet. Planen är att på sikt även erbjuda andra betaltjänster som PayPal och Klarna.

Hårdvaran för funktionerna som kan aktiveras är redan från början monterade i fabriken. De kan därför aktiveras under hela bilens livslängd även om kunderna endast betalar för funktionerna när de beställer bilen eller när de bokas vid senare tillfälle.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>