Fyra användningsområden för smarta glasögon
Hem NyheterFöretagsnyheter Fyra användningsområden för smarta glasögon som ett värdefullt stöd

Fyra användningsområden för smarta glasögon som ett värdefullt stöd

Publicerat av: Redaktionen

Med den snabba utvecklingen av Assisted/Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR) letar många företag idag efter lösningar att använda i sina verksamheter.

Många sektorer, från sjukvård till tillverkning till konstruktion, ser dessa allt mer sofistikerade tekniker som ett värdefullt stöd för att optimera processer, stötta arbetare på fältet, förbättra säkerheten och tillhandahålla utbildning.

Enligt Dynabook är det knappast någon överraskning att det var pandemin som accelererade detta fenomen. Med implementeringen av digitala initiativ för att stötta sina verksamheter, har företag sett en gradvis ökning av användningen av AR och VR, som är särskilt väl lämpade för att underlätta distansarbete och samarbete. Idag förväntas  trenden fortsätta, inte minst tack vare 5G-nätet som börjat rullas ut brett.

Fjärrassistans

Fjärrassistans innebär att en användare bär ett par smarta glasögon och att en expert eller en chef på en annan plats kan se vad användaren ser. Detta gör det möjligt att ge realtidsvägledning till operatören på plats, erbjuda utbildning och råd om maskinreparationer, samt information om konstruktion av nya delar eller rengöring av delar. Detta skulle inte bara minska oplanerade stopp och reserelaterade koldioxidutsläpp, utan skulle också bli billigare och kan fylla det kompetensklyfta som för närvarande påverkar maskin- och byggnadsindustrin. Experter som inte behöver vara på plats kan kommunicera med fler anställda på en dag och därmed fördela sina resurser mer effektivt och kostnadseffektivt.

Samarbete i realtid

Fyra användningsområden för smarta glasögonIbland behöver flera anställda samarbeta tillsammans för att lösa en fråga. Möjligheten att göra detta virtuellt skulle ge betydande fördelar. Om ett virtuellt objekt kräver att ett team av designers arbetar med det i realtid, kan användningen av smarta glasögon vara ett bra stöd, Sådan glasögon möjliggör omedelbar delning av 3D-modeller och anteckningar. I synnerhet inom tillverkningssektorn kommer detta att medföra enorma fördelar för företag som vill minska onödiga resor.

Utbildning

Mycket har sagts om att använda AR för att revolutionera utbildning inom bygg- och tillverkningssektorerna. Företag som tillverkar komponenter kan leverera maskiner med konstruktionsinstruktioner uppladdade till smarta glasögon, så att alla anställda kan montera dem. Även om det krävs en initial investering för att utrusta alla nyanställda med smarta glasögon, är de långsiktiga besparingarna potentiellt betydande.

Försäljning och marknadsföring

AR har också tagit sig in i försäljnings- och marknadsföringsvärlden. Föreställ dig att leverantörer guidar potentiella köpare genom virtuella versioner av produktionen, eller illustrerar platsen och utseendet på en ny maskin genom AR. Försäljare skulle till och med kunna sätta upp modellfabriker där de kunde vägleda köpare direkt från sina kontor, vilket minskar behovet av att resa.

Även om fördelarna med smarta glasögon kan verka uppenbara, är det först under de senaste två åren som vi på riktigt har förstått hur värdefull denna tekniken kan vara. Omständigheter till följd av globala resebegränsningar har tvingat många företag att utvecklas i snabbare takt och leta efter allt mer sofistikerade samarbetsverktyg för att förbättra kommunikationen på lång sikt. Smarta glasögon möjliggör den nya hybridarbetsmiljön som är här för att stanna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>