Game gör ett sista försök att överleva  – vill hjälpa andra lyfta spelförsäljning
Hem Nyheter Game gör ett sista försök att överleva  – vill hjälpa andra lyfta spelförsäljning

Game gör ett sista försök att överleva  – vill hjälpa andra lyfta spelförsäljning

Publicerat av: Redaktionen

game-konsol-kontrollGame Stores blöder kraftigt och nu går bolaget in i rekonstruktion för att skapa en chans att stöpa om verksamheten med ny ägare. Målet är att erbjuda tjänster som hjälper andra återförsäljare att lyfta sin försäljning.

När butikskedjan Game Stores nu ansöker om rekonstruktion är målet att förvandla verksamheten från spel till försäljning av digitaliserade tjänster mot företagsmarknaden. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande med anledning av åtgärden. Kedjan går med förlust även om man hävdar att varje butik är lönsam. ”Ett omodernt it-system” bidrar tydligen till att dra ner resultatet i det röda.

Ska stänga 34 butiker

Trots detta vill man göra sig av med de 34 butikerna och helt fokusera på att sälja tjänster relaterade till spelsegmentet mot kedjor och e-handelsplatser.

– Vi har gjort mycket i våra butiker kring försäljning som ingen annan har gjort. Vi vill bygga vidare på erfarenheterna av det och erbjuda oss att hjälpa andra att stärka sin försäljning inom spel, kommenterar Lars Wingefors utan att vilja gå in på detaljer.

2011 omsatte bolaget över 460 miljoner kronor och gjorde en förlust på 40 miljoner. 2013 hade försäljningen sjunkit till drygt 270 miljoner, förlusten till knappt 15. Bilden förändrades inte nämnvärt under förra året.

Hoppas bli klar närmaste veckorna

Nu hoppas man hitta en ny ägare med vilja och resurser att stöpa om verksamheten.

– Vi har som ägare under de senaste åren lagt betydande resurser i form av tid och pengar för att vända det negativa resultatet utan framgång. Framöver önskar vi dock rikta våra resurser på befintliga verksamheter inom koncernen som är fokuseradepå tillväxt inom dataspelsbranschen, säger Lars Wingefors, huvudägare och VD för Nordic Games Group AB.

Man räknar med att kunna hitta en ny ägare inom de närmsta veckorna.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>