Gant får effektivare IT-drift med lösning från Proact
Hem DISTRIBUTÖR Gant får effektivare IT-drift med lösning från Proact

Gant får effektivare IT-drift med lösning från Proact

Publicerat av: Redaktionen

Proact har levererat en lösning som ger hög tillgänglighet, redundans och förenklad drift till modeföretaget Gant, med datacenter i fyra länder.

Modeföretaget Gant har förnyat sin IT-infrastruktur med stöd från Proact. Gant, som har huvudkontor och koncernens gemensamma IT-funktion i Sverige, har tidigare infört en virtualiserad miljö i sina datacenter, baserat på mjukvara från VMware. Företaget har nyligen tagit ett steg vidare och förnyat IT-infrastrukturen med utrustning som levererats av Proact, Gant får effektivare IT-drift med lösning från Proacttillsammans med rådgivning och support.

– Vi har nu en miljö som är helt redundant, vilket ökar tillgängligheten för våra system och gör affärsverksamheten mindre sårbar. Samtidigt har driften förenklats och vi kan arbeta effektivare, säger Kenneth Karlsson, chef för global IT-infrastruktur på Gant.

Gant driver egna datacenter i tre länder i Europa samt i USA, som alla omfattas av den nya lösningen. I Storbritannien har en ny konvergerad infrastruktur installerats som ersätter hela den tidigare centrala miljön med servrar, lagringssystem och nätverk. Vidare har Gant infört en ny backuplösning baserad på snapshot-teknik och all hantering av backuper har centraliserats till Sverige.

– Vi har länge samarbetat med Gant, som vi känner som ett framåtsträvande företag med en genomtänkt strategi för att aktivt utnyttja egen IT-kompetens för att utveckla verksamheten. Gant visar nu hur ett internationellt företag idag kan bygga en effektiv, toppmodern IT-infrastruktur och driva den egen regi, säger Lena Eskilsson, VD för Proact i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>