Garageandan och innovationen är tillbaka!
Hem Nyheter Garageandan och innovationen är tillbaka!

Garageandan och innovationen är tillbaka!

Publicerat av: Redaktionen

 

Det säger Anna Granö, ny VD på Svenska Hewlett Packard Enterprise, HPE.

IT-kanalen har som första tidning fått privilegiet att få träffa Anna Granö, ny VD på svenska Hewlett Packard Enterprises sedan 1 juni. Anna Granö har blivit rekryterad internt då hon har en lång erfarenhet inom HPE och en gedigen utbildning.

Anna Granö

Anna Granö, VD på Svenska Hewlett Packard Enterprise

Hur kommer hon nu att ta till sig sitt nya ledarskap?

– Den första perioden kommer jag främst att lyssna på kunder, partners och medarbetare och hur HPE arbetar globalt. Företaget har och går igenom en stor transformering inom teknik och lösningar. Men företaget har en stark portfölj och har ett stort förtroende över hela världen. Inom IT-branschen sker det hela tiden förändringar så det handlar om ett konstant lärande.

Anna Granö vet att det finns mycket kompetens inom företaget och att det är viktigt att de kommer fram, det ska var ”högt i taket” inom HPE och förändringar ska ske sakta men säkert. Det är ett koncept som hon vill behålla från tidigare VD:n Kjell Ahlzen. Anna tycker också att det är viktigt att varje individ ska känna sig betydelsefull och att alla kan påverka. Därför kommer hon att vara lyhörd och ta till sig all information på rätt sätt från kunder, partners och medarbetare och sedan analysera.

Anna säger också att det kommer att gå bra för HPE eftersom företaget är relevant och närvarande. Det är något som hon vill utveckla ytterligare, främst relevansen.

-Vi vill hjälpa företag på den svenska marknaden med deras digitala transformation, säger Anna.

Då menar hon med IT-infrastruktur, säkerhet, bland annat då det gäller hackers,data-analyser och genom att underlätta uppgifterna på arbetsplatserna.

Så de första månaderna blir det främst lyssning och avläsning av situationen.

Kvinnligt ledarskap

Att vara kvinna på den här positionen ser Anna enbart som något positivt då hon tycker det behövs mer kvinnligt ledarskap och då speciellt inom IT-branschen. Men att hon är kvinna tror hon inte kommer märkas direkt i sitt ledarskapet då HPE redan arbetar ”högt i tak” där alla är inkluderade.

-Det bästa är en blandning mellan ett manligt och kvinnligt ledarskap, enligt Anna Granö. För att jag ska kunna inspirera mina medarbetare och kollegor måste jag ta hand om mig själv, svarar hon på frågan om hur hon skapar engagemang.

– Jag vill att HPE ska vara hållbart och därför måste jag själv vara hållbar så jag gör en bra insats och orkar.

Inspiration och kraft får Anna då hon är med familjen och på frågan om vad som gett henne perspektiv och mest erfarenhet i livet så svarar hon:

-Det är mina barn, att jag har bott så mycket utomlands och att det är viktigt att lära av sig själv. Anna Granö säger också att det är nödvändigt att interagera, vara ödmjuk och stolt, men samtidigt vara reflekterande.

Garageandan är tillbaka

HPE har sedan 2011 genomgått en transformering och har blivit uppdelat i olika företag. Det har gjort att de anställda känner större frihet och att kompetenser kommer fram som leder till bättre utvecklingsmöjligheter.

-Det är som en evolution! Vi har gått tillbaka till garageandan som skapades i Silicon Valley där alla idéer kom från början! säger Anna Granö med stor entusiasm.

Så nu ska innovationen inom HPE framåt och hjälpa Sverige i utvecklingen till ett enklare, säkrare och pålitligare samhälle med teknologins hjälp.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>