Garmin fleet 700-serien – surfplatta för fleet management och telematics

Garmin presenterar idag fleet 700-serien för fleet management och telematics. Den nya serien kombinerar Garmins förstklassiga navigation med den stora flexibiliteten hos en surfplatta.

Garmin fleet 700-serien – surfplatta för fleet management och telematics 1Och den öppna plattformen gör att partners inom telematiska lösningar och deras kunder kan anpassa 700-serien med sina egna affärsapplikationer som är baserade på Android-enheter.

– Garmin har den erfarenhet och de verktyg som krävs ge dig det ditt företag behöver, säger Frank Assman, Garmin Business Development Manager EMEA Fleet.

– Oavsett om det gäller lokala leveranser eller långa lastbilstransporter så har vi produkter som optimerar vagnparkens resurser med målet att uppnå lägre kostnader och högre vinst.

fleet 790 harett öppet SIM-kort samt 3G-support och är designad så att den fungerar oavsett vart din business tar dig. Dessutom både inuti och utanför ditt fordon. Den inbyggda mobila uppkopplingen ger en “ständigt påslagen” internetuppkoppling som ger extra bandbredd för att kunna skicka video, komma åt cloud-baserade applikationer och kan därmed vara en ersättare för en laptop, surfplatta eller handburen enhet.

Alla enheter i fleet-serien har inbyggdWi-Fi för internetuppkoppling, kartuppdateringar och uppkoppling till tredjeparts kringutrustning, inklusive kameror för frakten, sidokameror eller kameror som är riktade mot föraren.

fleet 780 och 790 har en inbyggda färdkameran som är ditt ögonvittne. Om 700-serien är monterad och strömförsörjd fungerar kameran som en färdkamera med fixerat fokus i full-HD. Då kameran tas bort från fästet kan du använda den till att fotografera leveranser, lager, streckkoder mm.

Dessutom erbjuder fleet 700-serien navigations-API:er och inbyggda fleet management-appar som underlättar utvecklingen av helhetslösningar. Enheterna är också kompatibla med Garmins befintliga FMI-kablar och funktioner.

Alla enheter i fleet 700-serien har en 7 tums kapacitiv pekskärm och en industriell hårdvara som är optimerad för långdistans-fordon och ett magnetfäste så du enkelt kan ta loss den och ta den med dig.