Garmin förvärvar Vesper Marine
Hem Produkt NyheterGarmin Garmin förvärvar Vesper Marine

Garmin förvärvar Vesper Marine

Publicerat av: Redaktionen

Garmin tillkännager nu förvärvet av Vesper Marine, en privatägd leverantör av AIS, VHF och lösningar för fartygsövervakning inom marinindustrin.

Detta förvärv förväntas stärka Garmins branschledande sortiment av marina produkter med en teknologi som är utformad för att ge trygghet och ökad situationsmedvetenhet då du befinner dig ute på vattnet.

Vesper har under nästan 15 års tid utvecklat produkter och lösningar inom kommunikation för både motorbåtar och segelbåtar samt båtar som används i kommersiellt syfte. Bland dessa produkter återfinns det prisbelönta Cortex-systemet. Cortex kombinerar premium VHF-radio med Vespers unika smartAIS-transponder och teknologi för fartygsövervakning på distans. Vespers smartAIS-transponders har inbyggda alarm för att göra båtförare uppmärksamma på potentiella kollissionsrisker, ankarlarm och man överbord-situationer. Företaget erbjuder också mobil-appar för att övervaka, se och hantera ett Cortex-system eller smartAIS-transponder i iOS och Android-enheter.

Garmin förvärvar Vesper Marine

Produktportföljen hos Vesper Marine innehåller prisbelönt situationsberedskap och övervakningsteknologi på distans

“Vesper har varit pionjärer inom marin kommunikation med ett antal innovationer och är erkänt kända inom marinbranschen för sina användarvänliga och intutiva gränssnitt som gör det enklare att kommunicera ute på vattnet” säger Jarrod Seymour, vice VD och chef för det marina segmentet på Garmin. “Tillsammans med teamet på Vesper ser vi fram emot att kunna erbjuda en oöverträffad portfolio av integrerade marina kommunikationsprodukter och tjänster till våra kunder.”

“Vi är glada över att få stöd från en världsledare inom marinteknologi, som Garmin är” säger Carl Omundsen, grundare av Vesper Marine. “Detta möjliggör en expandering av den kapacitet och integration som finns hos Vesper till marinmarknaden för att därmed kunna göra ett ännu större avtryck inom båtbranschen.”

Vesper Marine har sitt huvudkontor i Auckland, Nya Zealand och kommer att ansluta sig till Garmins befintliga team och faciliteter i Auckland. Ekonomiska villkor kring förvärvet kommer inte att offentliggöras.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>