Garmin presenterar fēnix 5-serien Multisportklockor för atleter och äventyrare
Hem Produkt NyheterGarmin Garmin presenterar fēnix 5-serien Multisportklockor för atleter och äventyrare

Garmin presenterar fēnix 5-serien Multisportklockor för atleter och äventyrare

Publicerat av: Redaktionen

Garmin presenterar idag fenix 5S, fenix 5 och fenix 5X. Tre multisportklockor som är designade för att tillfredsställa atleter och äventyrare av alla de sorter.

fenix 5 är full med funktioner för mängder av olika aktiviteter och redo för vilken utmaning som helst. fenix 5S är mindre, Garmin presenterar fēnix 5-serien Multisportklockor för atleter och äventyrarelättare och smidigare än tidigare fenix-modeller och perfekt för smala handleder men fortfarande med alla multisportfunktioner. fenix 5X har förinstallerad topografisk karta.

Alla nya fenix 5 modellerna har lång batteritid, daglig aktivitetsmätning1, Garmin Elevate handledsbaserad pulsteknik, samt en mängd smarta uppkopplade funktioner2 och bärs därför med fördel dygnet runt. De nya QuickFit-armanden gör att du enkelt kan växla mellan stiliga metall-, läder- och sportiga silikonband på bara några sekunder och utan verktyg. Med den nya fenix-serien finns det nu en klocka för alla typer av sporter och stilar.

– Efterfrågan på mindre multisportklockor har ökat senaste tiden, och därför har vi designat den nya fenix 5-serien för att passa varje handled och träningspass, säger Dan Bartel, försäljningschef på Garmin International.

–De olika storlekarna gör att alla kan hitta sin favorit utan att behöva välja mellan funktioner och passform.

fenix 5S är designad med fokus på den kvinnliga idrottaren. Den är stilren och sportig och med sina 42mm passar den utomordentligt på mindre handleder utan att kompromissa med avancerade tränings- och multisportfunktioner. fenix 5S finns i silver, champagne och svart med band i olika stilar och material. Vill du mixa och matcha finns det massor med armband i läder, metall eller silikon att köpa till och tack vare det nya QuickFit-fästet kan du växla mellan dem på några sekunder utan verktyg. Fenix 5S har en batteritid på upp till 14 timmar i GPS-läge och 40 timmar i UltraTrac-läge.

fenix 5 är lite mer kompakt än vår tidigare modell fenix 3. Den mäter 47mm och är liksom övriga fenix 5-modeller fullproppad med avancerade träningsfunktioner och finns i en mängd olika färger och utföranden. För den mest ambitiösa multisportaren säljs fenix 5 tillsammans med HRM Tri som är ett pulsband som registrerar din puls även när du simmar. Batteritiden är upp till 24 timmar i GPS-läge och 75 timmar i UltraTrac-läge.

fenix 5X har en robust stålkonstruktion på 57mm och förutom en full uppsättning av tränings- och multisportfunktioner är den förladdad med ruttbar topografisk karta över Europa. Tack vare den kan du tryggt ge dig ut i okända marker och navigera vart du vill. Du kan också få förslag på cykelturer och löprundor i valfri distans utifrån din position. Batteritiden är upp till 20 timmar i GPS-läge och 50 timmar i UltraTrac-läge.

Alla nya fenix 5 kommer förladdade med sportprofiler för löpning, cykling, simning, skidåkning, triathlon, swimrun och mycket mer. Förutom alla sportprofiler har fenix 5 aktivitetsmätning så att du kan bära den varje dag, både som en klocka och robust träningsredskap. Alla modeller har även barometrisk höjdmätare, 3-axlad kompass och gyroskop, samt en EXO GPS-antenn som sitter i boettringen. Boetten, knapparna och undersidan är tillverkade i rostfritt stål och byggda för att tåla väder, vind och vatten ner till 100 meters djup.

För den tävlingssugne atleten har alla fenix 5-modeller avancerad mätning för löpning, cykling och simning och stödjer även Strava live segment. Den nya performance widget hjälper dig att hålla koll på träningsstatus, VO2Max, träningsmängd och återhämtning. Och med TrainingEffect 2.0 kan du träna mer effektivt och tydligt se dina framsteg.

En ny, helt integrerad Garmin Elevate handledsbaserad pulsmätare ger förbättrad pulsmätning dygnet runt utan att du behöver ha pulsband runt bröstkorgen. Förutom multisport- och träningsfunktionerna har fenix 5-serien dessutom en mängt smarta uppkopplade funktioner. Ihopkopplad med en kompatibel smartphone kan du se samtal, SMS och email direkt på handleden. fenix 5 är också kompatibel med Connect IQ så att du kan anpassa din klocka med appar, widgets, datafält och urtavlor. Och för att gå ytterligare ett steg längre är fenix 5 kompatibla med FaceIt så du kan få ditt favoritfoto som urtavla.

fenix 5S, 5 och 5X beräknas finnas tillgänglig i mars 2017 till ett rekommenderat cirkapris från 5 999:- för fenix 5S och fenix 5, samt 7 499:- för fenix 5X.

För mer information, besök garmin.com/fenix

1 Se garmin.com/ataccuracy för mer info

2 Ihopkopplad med kompatibel smartphone. Se garmin.com/ble för mer information

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>