Gartner utser Akamai till ledande leverantör av brandväggar för webbapplikationer för andra året i rad
Hem Säkerhet Gartner utser Akamai till ledande leverantör av brandväggar för webbapplikationer för andra året i rad

Gartner utser Akamai till ledande leverantör av brandväggar för webbapplikationer för andra året i rad

Publicerat av: Redaktionen

För andra året i rad kniper Akamai topplaceringen i Gartners årliga så kallade ledarkvadrant i kategorin leverantör av brandväggar för webbapplikationer (Web Application Firewall, WAF).

Gartner utser Akamai till ledande leverantör av brandväggar för webbapplikationer för andra året i rad 2Att skydda webbsidor och applikationer är en växande utmaning även i Sverige eftersom allt fler företag satsar på nya digitala affärsinitiativ med publika applikationer, inklusive API-drivna mobil- eller IoT-tillämpningar.

Att Gartner nu återigen ger Akamai den här utmärkelsen är ett kvitto på att Akamai har ett starkt fokus på molnbaserade säkerhetslösningar. Det stämmer också helt överens med bilden att moderna företag strävar efter att skydda sina digitala applikationer. Men det räcker inte med att bara köpa teknik till serverrummet menar Erik Henriksson, kundansvarig på Akamai.

– För att skydda sig online behöver man framförallt en intelligent plattform som ger bättre skydd än traditionella lösningar, säger han och fortsätter:

– Här i Sverige och i många andra länder är företagen i allt högre grad beroende av webbapplikationer och mobilappar. Därför utgör cyberattacker ett allt större hot mot produktiviteten och säkerheten. De företag som skyddar sig med traditionella säkerhetslösningar skyddar sig enbart mot traditionella attacker och det är en av de största utmaningarna idag. Vi behöver utbilda marknaden inom Cybersecurity och threat landscape, säger Erik Henriksson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>