Gartner utser Fujitsu som ledare för femte året i rad inom arbetsplatstjänster
Hem NyheterUndersökningar Gartner utser Fujitsu som ledare för femte året i rad inom arbetsplatstjänster

Gartner utser Fujitsu som ledare för femte året i rad inom arbetsplatstjänster

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu har för femte året i rad utsetts som ledare i Gartners Magic Quadrant för Managed Workplace Services (MWS) i Europa.

Gartner utser Fujitsu som ledare för femte året i rad inom arbetsplatstjänster 2Rapporten kartlägger marknaden för arbetsplatstjänster och leverantörers erbjudanden i Europa.

I rapporten säger Gartner att ”organisationer i större utsträckning erkänner nästa generations arbetsplatstjänster som avgörande i arbetet med att öka engagemanget hos anställda, förbättra produktiviteten och förverkliga digitaliseringens fördelar. Tjänsterna spelar en viktig roll i att leverera en digital arbetsplats för slutanvändaren så att företag och organisationer kan utnyttja sina digitala färdigheter i utvecklingen av nya tjänster.

Outsourcingtjänster för slutanvändare har traditionellt sett haft ett IT-centrerat fokus och erbjudit support till en enhet per användare. Exempelvis en stationär eller bärbar dator på ett kontor med begränsningen att endast gälla företagsapplikationer. Däremot har sättet att arbeta genomgått en omfattande förändring det senaste decenniet och de flesta arbeten kräver hög användning av teknik. Anställda förväntas vara produktiva bortom det fysiska kontoret och företag arbetar mer fokuserat med att skapa en flexibel arbetsmiljö.

– Erkännandet från Gartner är ett bevis på att Fujitsu ligger i framkant inom arbetsplatstjänster och i vårt sätt att tillämpa artificiell intelligens (AI). Vi ser AI som en avgörande teknik för att låsa upp de strategiska fördelarna med arbetsplatstjänster och vi tror att Gartner insett att vår betydande investering i AI-plattformen Zinrai, gjort det möjligt för oss att leverera snabba förbättringar till våra kunder. I vår internationella undersökning, där vi ställt frågor till företagsledare och IT-beslutsfattare, svarar 88 procent att AI och automatisering kommer att vara en av de viktigaste faktorerna för utformandet av arbetsplatser år 2025, säger Conway Kosi, ‎SVP och ansvarig för infrastrukturtjänster hos Fujitsu EMEIA.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>