Halmbocken i Gävle kamerabevakning installerad
Hem NyheterInternet Of Things Halmbocken i Gävle kamerabevakning installerad

Halmbocken i Gävle kamerabevakning installerad

Publicerat av: Redaktionen

Nu börjar det dra ihop sig för jul och ett tydligt tecken är halmbocken i Gävle som i år firar femtio år.

Bockens dramatiska historia har kantats av sabotage, helikopterkupp och en raggarbil, men i år sätts intelligent kamerabevakning från Mindmancer in för att skydda den och installationen är nu slutförd.IT-Kanalen.se

Installationen av Mindmancers system har skötts av Låstjänst Alarm som är en del av Certego-koncernen och eventuella larm går till SOS Alarm i Västerås som är ansvarig larmcentral. Ärendet har översetts av säkerhetschef och Länsstyrelsen, vilka delar samma åsikt rörande kamerabevakning. En säkerhetsgenomgång har hållits med alla berörda parter där rutiner har tagits fram för att kunna sätta in rätt åtgärd snabbare.

– Leverans och installation har gått bra och alla inblandade har gjort sitt yttersta, säger Oscar Efverlund, kommunikationsansvarig på Mindmancer. Gävlebocken är ett intressant objekt som är mycket mer än bara en juldekoration.

I dagarna inledde Gävlebocken även en insamling till Vit jul, en kampanj initierad av nykterhetsrörelsen för att utsatta barn ska få en fridfullare jul.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>