Genombrottsorder för Verisec i Mellanöstern

verisecIT-säkerhetsbolaget Verisec meddelar idag att man har tecknat ett första större kundavtal i Förenade Arabemiraten. Ordern kommer från United Arab Bank och avser krypteringsutrustning för att säkra bankomatnätverket för banken.

United Arab Bank är baserad i emiratet Sharjah och har 31 kontor över hela Förenade Arabemiraten. Banken är i kraftig tillväxt och har mer än dubblat intäkterna
mellan 2011 och 2014. Tidigare i år blev man utsedd till ”Best Retail Bank UAE” vid The Banker Middle East Industry Award 2015.

Johan Henrikson, VD Verisec, kommenterar:

”Vår etablering i Dubai slutfördes under förra kvartalet och därför är det glädjande att så snabbt ha kunnat knyta till oss en så betydande kundrelation. Mellanöstern är en expansiv region och vi märker att intresset för våra produkter är stort, vilket inte minst märks i de fortsatta diskussionerna med United Arab Bank där Freja Mobile kan lösa flera av de utmaningar man har kring mobila banktjänster. Men vi för också samtal kring Chiave, Verisecs egenutvecklade system för krypto-nyckelhantering. Med en första kundreferens tror vi att dialogerna med andra banker i regionen kommer att bli ännu enklare framöver.”

Post Comment