Gigaset Elements Plug och Button – två nytillskott till det smarta hemmet

Gigaset introducerar nu två nykomlingar till sitt trådlösa hemövervakningssystem, Gigaset Elements.

Med hjälp av nyheterna Plug och Button kan du snabbt och enkelt hantera hemmets apparater och belysning – även från distans.

Efterfrågan på olika ”smarta hemmet-lösningar” har blivit allt större och våra hem allt mer uppkopplade. Gigaset lanserade sitt smarta hem-system Gigaset Elements 2013 och nu utökas systemet med produkterna Plug och Button. Med Elements Plug kan du via din Smartphone enkelt fjärrstyra och aktivera eller avaktivera enskilda eluttag – exempelvis tända en fönsterlampa eller säkerställa att kaffebryggaren är avstängd. Via systemets andra nytillskott, den trådlösa strömbrytaren Elements Button, kan du snabbt fjärrstyra flera funktioner i ditt Elementssystem (däribland en eller flera Elements Plug) genom ett enda knapptryck.9973b8c2be7e97a0_400x400ar

– Genom att integrera de båda Elements-nyheterna kan användare styra hemmets uppkopplade enheter – både när de är hemma, bortresta eller på språng. Med Plug blir utvalda eluttag nåbara via en Smartphone och med Button kan hela familjen snabbt och enkelt aktivera Elements hemövervakningssystem eller släcka all belysning, från ett och samma ställe, säger Titti Hagenfeldt, Marketing Manager Nordics på Gigaset.

Elements Plug – den smarta kontakten
Element Plug är den nya kontakten från Gigaset Elements som gör att enheter i hemmet lätt kan slås av och på även från distans, genom styrning från en smartphone eller via Gigaset Element Button. Detta kan göras antingen manuellt eller genom schemaläggning i appen, som du laddar ner kostnadsfritt till din smartphones (för Android och iPhone). Tack vare den nätta designen kan Plug även användas i grenuttag, utan att störa strömförsörjningen till andra enheter.

– Med Elements Plug är det enkelt att styra hemmets lampor och apparater och ”vara hemma” även när du är borta från hemmet. Via Smartphone-appen går det på ett ögonblick att fjärrstyra anslutna eluttag. Perfekt för den som brukar oroa sig över om kaffebryggare eller strykjärnet lämnats kvar påslaget eller för den som är bortrest och önskar aktivera hemmets belysning enligt en tidsplan för att skrämma bort inbrottstjuvar. Med Plug blir det även enkelt att spara energi, säger Titti Hagenfeldt.

Elements Button – styr ditt hem med ett enda klick
Element Button är Elementssystemets nya, smarta trådlösa strömbrytare som gör det enkelt att, med en enda knapptryckning, styra funktioner i Gigasets Elementssystem (däribland en eller flera Elements Plug) – utan en smartphone.

– Med Elements Button räcker det med ett enda klick så är all belysning släckt eller larmet aktiverat, perfekt när du har bråttom iväg på morgonen eller har barn som annars lätt glömmer, säger Titti Hagenfeldt, Marketing Manager Nordics på Gigaset.

Button programmeras via den tillhörande smartphone-appen och kan ha upp till fyra olika lägen per knappenhet (kort, långt, mycket långt och dubbelt tryck) där varje läge kan konfigureras för olika funktioner. Exempelvis kan ett kort tryck betyda ”hemma-läge” och stänga av larmet och aktivera önskad belysning, ett extra långt tryck ”night mode” för att spara energi och ett dubbeltryck att du lämnar hemmet och önskar aktivera larm och bryta strömmen till anslutna lampor och apparater.

Post Comment