Global Check Point-chef i Stockholm: var tredje datacenteravbrott orsakat av cyberattack
Hem Nyheter Global Check Point-chef i Stockholm: var tredje datacenteravbrott orsakat av cyberattack

Global Check Point-chef i Stockholm: var tredje datacenteravbrott orsakat av cyberattack

Publicerat av: Redaktionen

Check PointFörra veckan besökte Gabi Reish, VP of Product Management på Check Point, Stockholm för att tala om vikten av säkra datacenter, vid ett kundevent lett av Check Point och Arrow ECS, i vilket även VMware deltog.

Gabi Reish var i Stockholm för att tala om säkerhet i en virtualiserad värld. Talets utgångspunkt var att datacentersäkerhet fortfarande är underprioriterat hos många organisationer – trots att datacentren idag utgör ryggraden i alla verksamheter.

Reish lyfte fram att många organisationer upplever en transformation när det kommer till IT, vilket innebär nya utmaningar. Allt fler organisationer delar upp sin IT genom att outsourca eller flytta in delar av verksamheten i molnet. Detta kan göra det svårt att få en överblick och hantera verksamhetens IT, vilket i sin tur leder till säkerhetsluckor som allt oftare utnyttjas av kriminella. Enligt Reish orsakas idag var tredje datacenteravbrott av cyberattacker, och den genomsnittliga kostnaden för en drabbad organisation är en halv miljon dollar per timme.

Han påpekade även att användarvänlighet ofta prioriteras före säkerhet när det gäller smarta mobiler, som i kombination med allt diffusare gränser mellan medarbetares privata och arbetsrelaterade dataflöden bidrar till att allt fler intrång idag sker från insidan av nätverket. Som exempel på verksamheter som har drabbats av sådana attacker under de senaste åren nämnde han bland annat New York Times och Sony, samt bankjätten JP Morgan.

Reish förklarade det faktum att de flesta organisationer, trots hotbilden, alltjämt fokuserar på sitt yttre försvar med att det är för komplicerat och kostsamt att flytta in försvaret i nätverket. Han menade därför att det är upp till säkerhetsbranschen att bistå med verktyg som säkrar nätverken inifrån – utan att kunden ska uppleva krångel eller ökade kostnader.

Som exempel på vad Check Point gör för att möta utvecklingen beskrev Reish hur man har integrerat sitt virtuella nätverk vSEC med VMware NSX. På detta sätt säkrar man upp de virtualiserade datacentren genom att ge kunden överblick över nätverket och möjlighet att isolera drabbade delar innan andra delar av verksamheten smittas.

För mer information om vSec för VMware NSX, klicka här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>