Hem Nyheter Globala ledare inom 5G skapar 5G Future Forum

Globala ledare inom 5G skapar 5G Future Forum

Publicerat av: Redaktionen

América Móvil, KT Corp., Rogers, Telstra, Verizon och Vodafone ska samarbeta kring globala 5G-specifikationer och driftskompabilitet för att snabba på tilltagandet av 5G

Globala ledare inom 5G skapar 5G Future Forum 3Globala ledare inom 5G har slutit samman för att skapa ett forum, det första av sitt slag, för att påskynda leveransen av 5G och lösningar som möjliggörs av mobile edge computing runt om i världen. 5G Future Forum kommer samarbeta för att utveckla 5G-specifikationer som fungerar tillsammans över viktiga geografiska regioner inklusive Amerika, Asien- och Stillahavsområdet och Europa. Forumets medgrundare är América Móvil, KT, Rogers, Telstra, Verizon och Vodafone.

5G och mobile edge computing ger nätverk med lägsta latens till mobila och uppkopplade enheter, bättre datagenomströmning, pålitlighet, effektiv förbrukning och säkerhet, samtidigt.

Detta ger organisationer världen över förmågan att leverera en bredare rad transformativa affärs- och konsumentanvändarfall, som maskininlärning ”at the edge”, autonom industriell utrustning, smarta bilar och städer, Internet of Things (IoT), AR och VR, och mer.

5G Future Forum kommer att fokusera på att skapa enhetliga specifikationer för driftskompatibilitet för att skynda på släppet på marknaden för utvecklare och multinationella företag som arbetar med 5G-aktiverade lösningar. Dessutom kommer forumdeltagare att utveckla offentliga och privata marknadsplatser för att förbättra tillgången på 5G både för utvecklare och kunder, och kommer att dela med sig av globala bästa praxis för driftsättning av tekniken.

”5G är ett viktigt led i nästa globala industriella revolution, där teknik kommer att förändra hur vi lever och arbetar. Det är kritiskt att teknologipartners runt om i världen går samman för att skapa den mest sömlösa globala upplevelsen för kunderna, säger Hans Vestberg, ordförande och VD för Verizon. ”Vi är stolta över att tillsammans med andra ledare inom 5G låsa upp den fulla potentialen som finns för applikationer och lösningar, som kommer att förvandlas i och med de snabba hastigheter som 5G innebär, dess höga tillförlitlighet, förbättrade säkerhet och dess ensiffriga latens.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>