Hem Nyheter Google Cloud lanserar nya analystjänster för Multi Cloud och nya säkerhetslösningar vid Next OnAir 2020

Google Cloud lanserar nya analystjänster för Multi Cloud och nya säkerhetslösningar vid Next OnAir 2020

Publicerat av: Redaktionen

 Idag var det avspark för Google Clouds digitala konferens Next OnAir.

Google Cloud lanserar nya analystjänster för Multi Cloud och nya säkerhetslösningar vid Next OnAir 2020 2

Eva Fors, Nordisk Chef för Google Cloud.

I keynote presenterades nya smarta lösningar inom dataanalys och säkerhetstjänster som ska hjälpa till att accelerera kunders digitala transformation med molntjänster.

BigQuery Omni möjliggör analys av data över olika molnplattformar
Data är en av de viktigaste ingredienserna för att driva digital transformation, men är ofta i silos från olika on-prem miljöer, proprietära system eller olika molnplattformar.

BigQuery Omni är en lösning som möjliggör analys av data över flera olika molnplattformar och gör det möjligt för kunder att ta tillvara på möjligheterna med BigQuery för data som är lagrad både i Google Cloud, Amazon Web Services (AWS) och Azure (kommer snart).

Med kraften av Google Clouds Anthos kommer BigQuery Omni göra det möjligt för kunder att nå sin data i Google Cloud, AWS och Azure utan att behöva flytta eller kopiera några dataset. Genom ett enda användargränssnitt så kan kunden analysera datan i den region där den lagras, vilket ger en enhetlig användarupplevelse för all analys.

”Det kan vara både besvärligt och dyrt för kunder att flytta data mellan olika publika molntjänster. I ett försök att demokratisera tillgången till den bästa tekniken, oavsett vilken molnleverantör våra kunder använder sig av i dag, så fortsätter vi att investera i Multi Cloud”, säger Debanjan Saha, General Manager och Vice President of Engineering på Google Cloud. ”BigQuery Omni ger företag den öppenhet och portabilitet som behövs för att bryta ner befintliga strukturer och få insikter som går att agera på, utan att behöva betala dyra avgifter för flytt av data från andra molnleverantörer till Google Cloud.”

“Då många organisationer idag har en multi-cloud eller hybrid molnstrategi så blir det allt viktigare att även tjänster inom data har en konsistent användarupplevelse mellan olika molnleverantörer. Kunder letar i allt större utsträckning efter tjänster som både minskar komplexiteten i en multi-cloud miljö men som samtidigt möjliggör att fortsätta nyttja befintliga infrastrukturinvesteringar. Lanseringen av BigQuery Omni är en milstolpe i att möjliggöra detta och är en del av Google Clouds strategi att göra det enklare för våra kunder att ha en Multi-Cloud strategi på ett effektivt sätt”, säger Eva Fors, Nordisk Chef för Google Cloud.

Nya tjänsten Confidential Computing möjliggör kryptering av data-in-use

När organisationer flyttar sina workloads till molnet är ofta behandling och hantering av känslig information en av de viktigaste aspekterna man funderar över. Google Cloud krypterar data-at-rest och in-transit, men kunddata måste dekrypteras innan den kan processas.

Confidential Computing är en banbrytande tjänst som krypterar data-in-use samtidigt som det processas. Confidential Computing-miljöer sparar data krypterat i minnet och utanför den centrala processorn (CPU). Denna lösning kommer att förändra hur organisationer arbetar med data i molnet vad gällande kontroll och bibehållen sekretess.

Confidential VMs är den första produkten i Google Clouds portfolio för Confidential Computing. Google Cloud använder redan en mängd olika isolerings- och sandboxningstekniker som en del i att hålla sin egen multi-tenant molninfrastruktur säker. Confidential VMs, nu i betaversion, tar detta till nästa nivå genom att erbjuda minneskryptering så att kunder ytterligare kan isolera sina workloads i molnet.

Google Cloud är den första molnleverantören som erbjuder denna nivå av säkerhet och isolering. Lösningen är fortfarande lättanvänd och kunder behöver varken kompromissa med prestanda eller skriva någon ny kod. Confidential VMs finns på AMD-CPU:er och drar nytta av den säkra krypterade virtualiseringen som stöds av 2nd Gen AMD EPYC-CPU:er.

”Kunder i alla branscher måste idag navigera den komplexitet som finns kring compliance och sekretess i molnet. Detta är särskilt märkbart inom reglerade branscher såsom bank och finans, hälso och sjukvård och för publik sektor”, säger Sunil Potti, General Manager och VP of Security på Google Cloud. ”Dessa organisationer har en önskan att dra nytta av den senaste molnteknologin, men hindras ofta av strikta krav avseende datasekretess och compliance. Confidential VMs kommer att erbjuda en lösning för kunder i dessa branscher så att de på ett säkert sätt kan nyttja molnets innovation, samtidigt som det förenklar säkerheten”.

”På Google är vi övertygade om att framtidens molntjänster kommer vara mer privata och krypterade tjänster som ger användarna full kontroll över sin data och dess sekretess. Confidential Computing möjliggör scenarier som tidigare inte har varit möjliga”, säger Eva Fors, Nordisk chef på Google Cloud.

Mer om Next On Air ‘20

Google Cloud Next On Air ’20 är en digital eventserie som kommer pågå i nio veckor med start den 14 juli. Här kan man registrera sig för att delta på någon av de 200 sessionerna som täcker in allt från föredrag från branschledare till avancerade utbildningstillfällen med Googles egna utvecklare.

Tillgänglighet

Idag finns BigQuery Omni tillgängligt i Private Alpha för AWS S3, med Azure-stöd som snart är tillgängligt. BigQuery Omni stöder Avro, CSV, JSON, ORC och Parquet. Om företag är intresserade av att testa BigQuery Omni kan de fylla i detta formulär. Besök Google Clouds blogg för fördjupad teknisk information.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>