Göteborgs Stad tecknar nytt avtal med Visma
Hem Nyheter Göteborgs Stad tecknar avtal med Visma

Göteborgs Stad tecknar avtal med Visma

Publicerat av: Redaktionen

Göteborgs Stad väljer lönesystemet Personec P och WinLas, ett systemstöd för LAS-hantering, från Visma PubliTech AB, ett bolag i Visma-koncernen.

Under två års tid har Göteborgs Stad genomfört en förstudie som resulterat i en upphandlingsstrategi där flera av stadens IT-stöd inom lön och HR kommer att konkurrensutsättas.

Efter en upphandling tecknar Göteborgs Stad nytt avtal med Visma PubliTech AB som kommer att förse staden med IT-stöd för löneadministration, inklusive självservice. Förutom Personec P ingår även systemstöd för LAS-hantering genom WinLas. Göteborgs Stad kommer att drifta Personec P i egen regi.

– Vi har haft en lång relation med Visma där vi som kund sett att både systemlösningen och vårt samarbete har utvecklats genom åren. Vi ser nu fram emot att fortsätta denna gemensamma utveckling, säger Britt-Marie Nilsson, senior projektledare på Intraservice, Göteborgs Stad.

Göteborgs Stads gemensamma HR- och lönesystem används idag av 26 förvaltningar, 13 bolag och två förbund. Idag får cirka 65 000 personer i månaden sin lön via Personec P.

Göteborgs Stad tecknar nytt avtal med Visma– Som intern tjänsteleverantör har vi ansvar att skapa effektiva tjänster med utökad grad av digitalisering till våra interna kunder, så att deras vardag blir så enkel och effektiv som möjligt, säger projektledare Britt-Marie Nilsson.

För Visma PubliTech AB är det fortsatta samarbetet ett bevis på att lösningar och tjänster som Visma erbjuder ligger i linje med det digitaliseringsarbete som pågår bland Sveriges kommuner och regioner.

– Vi är oerhört glada och stolta över att få fortsatt förtroende från Göteborgs Stad i att tillhandahålla en användarvänlig  helhetslösning för löneadministration, inklusive självservice. Visma PubliTech AB arbetar dedikerat med systemlösningar till offentlig sektor i Sverige med fokus på HR & lön, schema & bemanning, ekonomisystem samt logistiklösningar. Vi har fokus på kundvärde i våra beslut, hög domänkompetens och kundinsikter som ger oss möjlighet att vara en trygg partner i våra kunders digitaliseringsresa. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Göteborgs Stad, säger Marie Ceder, vd på Visma PubliTech.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>