Grunderna för en lyckad digital informationsplattform

För att du och ditt företag ska lyckas med Digital Signage finns vissa grundläggande krav och sedan även vissa önskade funktioner och tjänster. Till att börja med behövs hårdvaran som normalt består av någon typ av uppspelningsalternativ. Detta kan exempelvis vara aktiva eller passiva skärmar, projektorer, monitorer eller varför inte din smarta enhet.

Rickard-häll
VD, Rickard Häll på PLAYipp

Till detta behöver du någon form av mediaspelare vilka sedan ska kopplas till de skärmar som ska användas för den digitala skyltningen. Inom båda dessa områden finns flera färdiga lösningar från bland annat Samsung och LG, se länkar nedan. Härefter så behöver du en tydlig struktur och en programbaserad plattform för att skapa och uppdatera innehållet.

Skapa med PLAYipp

Den lösning som under åren fått störst genomslag i Sverige är PLAYipp. Med PLAYipps plattform får du tillgång till ett enkelt men kraftfullt publiceringsverktyg som stödjer automatiska flöden. Med detta menas att du lätt kan integrera andra dynamiska källor som Facebook och olika nyhetskanaler. Till detta erbjuder programmet sedan smarta lösningar för att använda bokningssystem, interaktiva kartor olika automatiserade funktioner.

Det som sedan gör programmet så komplett är att det fungerar lika bra som molnkonfigurerad tjänst som en lokalt placerad server. Dessutom erbjuder PAYipp full Active Directory integration för att strukturera hanteringen av alla användare och erbjuda högsta säkerhet. Dessutom har plattformen ett mycket lättanvänt gränssnitt som innehåller flera smarta mallar vilket gör att även användare med minimal datakunskap kan skapa kraftfulla och träffsäkra budskap.

Eller som företagets VD, Rickard Häll, säger; – PLAYipp är den ultimata molnbaserade plattformen för digital informationsvisning med hög frihet och stor flexibilitet.

Den kompletta lösningen

För att sedan göra portföljen komplett så har även PLAYipp kompletterat sin plattform med såväl specialbyggda mediaspelare kallade PLAYbox och HDMI baserade mottagare kallade PLAYport, vilka i grunden bygger på samma koncept som Chromecast. Fördelen med PLAY-enheterna är däremot att det presentationsmaterial som produceras i PLAYipp är direkt optimerat för just dessa.

 

För mer information besök följande sidor;

LG                        http://www.lg.com/us/commercial/display                             http://www.lg.com/us/commercial/digital-signage-media-players

Samsung            http://displaysolutions.samsung.com/html/main_index.html                             http://www.samsung.com/us/business/digital-signage-solutions/smart-signage-platform.html

PLAYipp             https://playipp.com/sv/

Post Comment