GTT utökar nätverket för Carglass i takt med att applikationsanvändningen ökar

GTT Communications, Inc., den globala cloud networking-leverantören till multinationella kunder, meddelar idag att man har utökat sin leverans av nätverkslösningar till Carglass, det världsledande företaget inom reparation och byte av bilglas.

GTT utökar nätverket för Carglass i takt med att applikationsanvändningen ökar 1Det nya kontraktet på fyra år ger redundans och ökar kapaciteten i nätverket som innefattar 450 sajter.

Carglass transformerar sin verksamhet digitalt för att bättre kunna stödja affärskritiska applikationer, inklusive ökad användning av mobila applikationer för kundtjänst i sina reparationscenter. Företagets digitala strategi stödjer också nya marknadsmöjligheter som följer av förvärvet av Maisoning, som specialiserat sig på hushållstjänster, såsom rörmokeri och låssmedstjänster.

GTT förser Carglass med:

  • 75 procent utökad nätverkskapacitet och en uppgradering till fiberanslutning för att kunna hantera de ökande bandbreddsbehoven hos företagets reparationscenter
  • backup-länkar för 250 reparationscenter för att säkerställa tillförlitlighet och pålitlighet
  • trådlös 4G-anslutning till de 180 Carglass-center som inte är belägna i storstäder, för att ge dem bättre uppkoppling

“Eftersom smartphones i allt större utsträckning har tagit över från datorerna har också uppkopplings- och nätverksbehoven på våra center förändrats”, säger Didier Roy, CIO på Carglass i Frankrike.” Idag erbjuder vi lagning och byte av bilglas både på våra 450 center och genom vår hemtjänst, tack vare vår flotta på 700 reparationsbilar. Våra tekniker måste kunna komma åt våra applikationer i realtid och från vilken plats som helst för att kunna göra sitt jobb. Utan anslutning går arbetet långsammare eller kan inte genomföras – vilket påverkar vår förmåga att leverera till våra kunder. GTT förstår detta och förser oss med en flexibel moln- och nätverkslösning med hög prestanda över 4G, fiber, koppar och ADSL för att möta varje leveransställes behov.”

“GTT omdefinierar global kommunikation så att vi, som i fallet Carglass, kan hjälpa kunder som är beroende av utmärkt serviceupplevelse från GTT för att leverera bra service till sina egna kunder,” säger Rick Calder, GTT:s vd och koncernchef. “Vi hjälper våra kunder att koppla ihop människor runt om i världen och till alla applikationer i molnet.”