HP och HPE tror på ett positivt 2018 med fortsatt utveckling
Hem Kanalröst HP och HPE tror på ett positivt 2018 med fortsatt utveckling

HP och HPE tror på ett positivt 2018 med fortsatt utveckling

Publicerat av: Redaktionen

[KANALRÖST] Det var inte bara glam när Guldmyran delades ut – det var utbildning inför 2018 också.

Under den stora galakvällen med bland annat utdelning av priset Guldmyran på Berns med HP och Hewlett Packard Enterprise HPE var IT-Kanalen med och minglade. Vi pratade med HPs VD Stefan Bergdahl och HPEs VD Anna Granö om vad de vill ta med sig från 2017 in i det här året och vad de tänker fokusera på under 2018.

HPs partnerchef trivdes

HP och HPE tror på ett positivt 2018 med fortsatt utveckling 1

Daniel Antonsson, partnerchef HP

Men först samtalade vi med Daniel Antonsson och Toni Drk som är partnerchefer på HP respektive HPE. Daniel sa att Guldmyran är ett fantastiskt event. Det är en heldag med efterföljande festkväll och prisutdelning som inleds med olika föredrag och debatter. HPs och HPEs partners står i centrum.

Ett exempel på att man har ett fungerande koncept under dagen, som hade 400 deltagare, är att det finns olika spår för cheferna på partnerbolagen och ett annat för deras personal. Det rör sig också alltså om en utbildningsdag.

Två viktiga begrepp under dagen är ärlighet och transparens som kommer till användning när många användarerfarenheter presenteras.

Strävar efter att bli bäst i Sverige.

Daniel har som ambition att bygga Sveriges bästa partnerorganisation. Han skrattar lite och säger att han jobbar med ett bra team redan idag.

Säkerheten fortsätter att stå i centrum under 2018.

-Vi kommer att vara helt paranoida när det gäller säkerhet, säger Daniel som ser fram emot att det kommer en hel del nya produkter från HP redan den här månaden.

En nyhet som däremot kommer först mot slutet av året är en helt ny teknik för 3D-printing. Produkter som använder tekniken kommer förmodligen sedan först om några år. Det är en ny teknik som kan skriva ut metall. Visionen är naturligtvis att kunna skriva ut metall och komposit samtidigt men där är vi inte än. Då skulle det innebära att man skulle kunna skriva ut sin egen mobiltelefon.

HPE diskuterade och reflekterade

HP och HPE tror på ett positivt 2018 med fortsatt utveckling 2

Toni Drk, kanalchef HPE

Även för HPE var dagen fullspäckad berättar Toni Drk, kanalchef HPE.

”Vi hade en fantastisk dag som började med en lunch för våra partner VDs där det diskuterades flitigt hur man hanterar den traditionella affären samtidigt som man måste möta nya typer av krav från kunder kring olika konsumtionsmodeller av IT”

HPE Partner Sales Update och HPE OneSphere

Eftermiddagen fortsatte sedan med HPE Partner Sales Update där flera nyheter annonserades, bland annat HPE OneSphere som är en unik SaaS lösning för att göra Hybrid IT enkelt och på ett överskådligt sätt provisionera och managera både lokala och publika tjänster genom ett och samma verktyg.

Simplivity och Nimble

Flera kunder gästade även eftermiddagen och berättade kring deras positiva erfarenheter av Simplivity Hyperkonvergerade lösningar och Nimble lagringslösningar med Infosight A.I, som hjälper kunder att förutspå fel men även föreslå förbättringsåtgärder. Infosight finns från och med januari även på 3Par-plattformen och kommer framöver också erbjudas till server-plattformen.

”Det är fantastiskt att se hur våra HPE partners adderar mervärde till dessa kunder och lyfter dialogen från teknik till faktiska utkomster såsom enkelhet, skalbarhet och flexibilitet”. ”Infosight,och den artificiella intelligensen den erbjuder, är ett viktigt steg i vår vision att göra datacentret helt autonomt och självläkande, detta i sin tur ger stora möjligheter till IT-avdelningen att fokusera på att stötta verksamheten mer proaktivt”

Guldmyran Talks

Själva Guldmyregalan startade egentligen redan på sena eftermiddagen med Guldmyran Talks. En talkshow med Mikael Tornving som värd, där kunder som JM, Länsförsäkringar och Internationella Engelska Skolan fick möjlighet att berätta för alla partners kring vad de ser som utmaningar, vilka krav de ställer på partners och deras fokusområden för 2018. Detta fick sedan några partners reflektera över och kommentera, vilket skapade en härlig dynamik och transparens kring hur vi alla i IT-branschen behöver tänka lite nytt för att vara relevanta framöver.

HP har god energi

HP och HPE tror på ett positivt 2018 med fortsatt utveckling 3

HPs VD Stefan Bergdahl

HPs VD Stefan Bergdahl dök sedan upp och gav IT-Kanalen en intervju. Han sa att det han vill ta med sig från 2017 och in i 2018 är den energi som finns i bolaget HP. Dessutom har man otroligt bra produkter att sälja. Dem tar man med sig. Men, Stefan hoppas samtidigt att hans personal ska våga mer.

-Vi måste våga sälja det vi tror på, säger han.

Stefan förklarar att man först måste förstå vad kunden verkligen behöver och därefter våga sälja just en sådan lösning till dem. Det handlar med andra ord om att lyssna på kunden och leverera en bra lösning baserad på vad kunden säger.

Nu kommer 3D i tillverkningen

Vad gäller utveckling på marknaden berättar Stefan att allt fler företag upptäcker att de kan använda 3D-teknik inte bara till att göra prototyper utan också i tillverkningen och att 3D ger många fördelar. Utbildningen till ingenjör är fortfarande traditionell vad gäller industriteknik och därför krävs det en del för att få in den nya metoden i produktionen. Där kan HP hjälpa till.

Stefan ger oss en mening att tänka på under 2018: Våga vara annorlunda, säger han.

Härligt event för 15e gången

HP och HPE tror på ett positivt 2018 med fortsatt utveckling 4

HPEs VD Anna Granö

Vi träffade också HPEs VD Anna Granö som dök upp i vimlet på Berns. Hon sammanfattade 2017 som ett förändringens år, där man globalt och i Sverige har arbetat med att fokusera verksamheten för att kunna svara upp på tre dominerande marknadstrender; hybrid IT, analys av data vid slutanvändaren samt konsumtion av IT som tjänst.

– Vår vision är idag enkel att förstå och leverera på – vi gör Hybrid IT enkelt och möjliggör Intelligent Edge samt tillhandahåller de tjänster och affärsmodeller som möjliggör detta!

Nu står vi starka och klara att accelerera under 2018 tillsammans med våra fantastiska partners!

– Jag tycker den här dagen är så fantastisk och det är ju 15e året i rad som vi anordnar den. Hela vårt partnerekosystem är så otroligt viktigt för oss, både för HP och HPE, sa Anna.

För att ta del av Hewlett Packard Enterprise & HP  vinnarna av Guldmyran 2017 Klicka Här 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>