Hem NyheterEfter Jobbet Haga Golf tar golfbanan in i den digitala eran med Orange Business Services IoT-lösning

Haga Golf tar golfbanan in i den digitala eran med Orange Business Services IoT-lösning

Publicerat av: Redaktionen

Haga Golf i Oslo har valt Orange Business Services för att sköta underhållsarbetet av klubbens golfanläggning smartare.

Haga Golf tar golfbanan in i den digitala eran med Orange Business Services IoT-lösning 3Oranges IoT-lösning kommer att stötta omvandlingen från det nu kostsamma och arbetskraftsintensiva underhållsarbetet till en digitaliserad hantering som kommer att säkerställa optimala förhållanden under hela säsongen.

De tuffa väderförhållandena gör det svårt för många golfklubbar i norra Europa att hålla sina golfbanor i gott skick. Förutom att se till att banan inte torkar ut under sommaren, måste man även säkerställa att gräset överlever de kalla vintrarna.

Under sommarsäsongen övervakas markens fuktighet för säker bevattning, temperaturen för att undvika att gräset blir värmeskadat och för att kontrollera den elektriska ledningsförmågan som en indikator på gödselnivån. Under vintern måste man övervaka banans syrehalter och vidta diverse skyddsåtgärder.

Haga Golf valde Orange IoT Connect Anywhere för att digitalisera sitt underhållsarbete. Lösningen är skalbar och har säker anslutning mellan sensorerna installerade på golfbanan och datahanteringsplattformen. Live Objects, Orange Business Services IoT-och analysplattform, förvandlar rådata till användbara fakta om banans rådande status.

Det autonoma övervakningssystemet från Orange hjälper Haga Golf att spåra och förstå de förändrade väderförhållandena, vilket ger klubben möjlighet att hålla golfbanan i bästa möjliga skick.

– Underhållsarbetet är avgörande för oss och vi ser stora fördelar med denna skräddarsydda IoT-sensorlösning. Vi har inlett ett innovativt samarbete med Orange där våra medarbetare kan arbeta mer effektivt och våra medlemmar kan använda golfanläggningen oftare, säger Erik Solberg, chef på Haga Golf.

– Haga Golf är ett utmärkt exempel på hur en organisation kan använda smart teknik för att lösa tidskrävande uppgifter. Vi är glada över att Haga Golf valde oss som sin teknikpartner och vi ser fram emot att utveckla ännu mer innovativa lösningar tillsammans. Haga Golf har banat vägen för andra golfbanor och organisationer med liknande problem, såsom underhåll av offentliga parker, för att förbättra effektiviteten och kostnaderna med hjälp av IoT, säger Fabrice de Windt, senior vice president, Europe på Orange Business Services.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>