Han är världens första Pokémon Go-stipendiat

I augusti månad lanserade det snabbväxande IT- och Managementbolaget Consid världens första Pokémon Go-stipendium. Efter en tid av juryarbete har de nu korat vem som blir den lyckliga stipendiaten som får 30 000 kronor att åka på en Pokémon Go-resa för. Möt världens första Pokémon Go-stipendiat.

Consids Pokémon Go-stipendium blev vid lanseringen vida uppmärksammat av såväl nationell som internationell media. Beatrice Carpvik, varumärkesansvarig på Consid, är överväldigad över hur väl lanseringen av stipendiet togs emot:

– Det var helt sjukt – samma dag som vi släppte informationen om stipendiet uppmärksammades det av tidning efter tidning, samtidigt som telefonen hos oss gick varm. Det har strömmat in ansökningar från hela landet redan från start. Om vi inte visste att Pokémon Go tagit världen med storm innan, så vet vi det definitivt nu. Det är verkligen jätteroligt.

En av bolaget tillsatt Pokémon Go-jury, bestående av extra entusiastiska Pokémon-fantaster bland Consids anställda, har sedan sista ansökningsdagen gått igenom samtliga av de hundratals stipendieansökningar som inkommit, och slutligen enats om en värdig stipendiat, som alltså kommer få ta emot ett stipendium om 30 000 kronor ämnade åt att gå till en Pokémon Go-resa till valfri plats i världen.

Och världens första Pokémon Go-stipendiat är…

per-filip-bekken
Per-Filip Bekken

Vinnaren av Consids Pokémon Go-stipendium, som därmed kommer utgöra världens första Pokémon Go-stipendiat, är Per-Filip Bekken. Per-Filip är 24 år och kommer ursprungligen från Tranås, men bor för närvarande i Göteborg där han studerar Digital Media Creative på Hyper Island.

– Per-Filips ansökan stack verkligen ut ur mängden, vilket i sig låg till grund för att han valdes ut som värdig mottagare av stipendiet. Hans egen motivering går väl i linje med vad vi satte upp för syfte med stipendiet från första början. Därför är han en värdig Pokémon Go-stipendiat, menar Carpvik.

Per-Filips ansökan till stipendiet utgjordes av en kreativt sammansatt film, där han på ett humoristiskt sätt besvarar de frågor som ingick i det Pokémon Go-CV ansökanden förväntades skicka in. Per-Filip berättar i sin ansökan att han planerar att använda stipendiepengarna till en Pokémon-resa till USA, dit han vill åka på en roadtrip för att fånga Pokémons tillsammans med sin flickvän, som han för första gången träffade just där. Motiveringen till varför just han bör vinna har han avslöjat för Consids Pokémon Go-jury allaredan – men sin ansökan avslutar han kryptiskt med texten ”Fortsättning följer…”.

Ta del av hela Per-Filips ansökan till Pokémon Go-stipendiet här.

Q&A med Per-Filip Bekken

Grattis Per-Filip – du är vår Pokémon Go-stipendiat! Hur känns det?

Helt otroligt!! Jag kan faktiskt inte riktigt greppa detta. Men summan av kardemumman. Euforisk.

Varför anser du dig vara en värdig Pokémon Go-stipendiat?

Alla timmar man har spenderat som barn att titta, spela och leva Pokémon. Har gjort mig till den man jag är idag… jag är troligtvis inte ensam om det. #malcolmgladwell

Vart kommer din Pokémon Go-resa bära av?

Vi drar till USA!

Post Comment