Hanna Johansson vinnare av Excel-SM 2016
Hem Nyheter Hanna Johansson vinnare av Excel-SM 2016

Hanna Johansson vinnare av Excel-SM 2016

Publicerat av: Redaktionen

Ikväll gick årets upplaga av Excel-SM av stapeln på Microsofts huvudkontor i Stockholm.

Tre finalister gjorde upp i den jämna och rafflande finalen där Hanna Johansson som arbetar på DSV Road AB avgick med segern och nu är svensk mästare i Microsoft Excel.

Det var en minst sagt nervkittlande final där alla tre finalisterna visade att de har exceptionella färdigheter i att använda Excel. hanna excellJag älskar att se koncentrationen hos såväl finalisterna som publiken under finalen, det var knäpptyst i rummet. Vi kan kanske säga att Excel är ”e-sportens” motsvarighet till tennis, säger Daniel Siberg, affärsområdeschef för Office

Årets final av Excel-SM var en uppgörelse mellan Hanna Johansson (DSV Road AB, Landskrona), Patrik von Knorring (Constrera AB, Stockholm) och Alan McKevitt (SAS, Stockholm). Finalen bestod av fyra tävlingsgrenar; 100m Spreadsheet, Grafballet, Formelbrottning och PowerBI. Efter den jämna och intensiva finalen stod till sist Hanna Johansson som slutgiltig segrare och är därför direktkvalificerad till den andra tävlingsrundan av Excel-VM den 5 november.

För att ta sig till finalen var årets finalister tvungna att besegra mer än 100 andra tävlande i två deltävlingar som skedde online under maj månad.

Vi passade på att ställa några frågor till årets vinnare;

Hur känns det att vinna finalen i Excel-SM 2016?
Fantastiskt bra, knappt så att jag kan tro på det själv.

Hur ska du fira?
Jag flyger hem till familjen och firar med dem. Kanske unnar mig lite skumpa.

Vilket tävlingsmoment i finalen var tuffast?
Formellbrottning var svår, men jag hade nog tuffast med diagrammen. Jag jobbar inte mycket med det i min vardag.

Vad tror du om dina chanser i Excel-VM?
Oj, jag har verkligen ingen aning hur jag står mig mot den internationella konkurrensen. Vi får se helt enkelt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>