HANZA utvecklar i Finland
Hem Nyheter HANZA utvecklar i Finland

HANZA utvecklar i Finland

Publicerat av: Redaktionen

HANZA, noterat på Nasdaq Stockholm, erfar fortsatt hög efterfrågan och har beslutat om investeringar om ca 30 MSEK i Finland.

HANZA Holding AB (publ) erbjuder komplett och regional kontraktstillverkning. I början av år 2021 breddades verksamheten i Finland genom förvärv av en tillverkare inom plåtmekanik i Joensuu.

HANZA utvecklar i Finland

Erik Stenfors, VD HANZA.

Expansionen har tagits emot väl av marknaden och för att möta en ökande efterfrågan genomför HANZA nu investeringar i produktionsutrustning för maskinbearbetning och plåtmekanik, sammanlagt ca. 30 MSEK.

”Vi genomför ett investeringsprogram som ökar effektiviteten – och därmed kapaciteten – samtidigt som det sänker produktionskostnaderna. Tidigare i år har vi beslutat om investeringar i våra tillverkningskluster i Sverige och Kina och vi bygger en ny produktionsanläggning i kluster Baltikum. Som nästa steg i vårt program investerar vi nu i vår finska verksamhet”, säger Erik Stenfors, VD HANZA.

”Den bakomliggande orsaken för alla satsningar är densamma – att möta ett ökande behov av tillverkning nära slutmarknaden. Vårt koncept sänker tillverkningskostnaden och ökar flexibiliteten. Lokal tillverkning ger även lägre koldioxidutsläpp, vilket är oerhört viktigt”, säger Erik Stenfors.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>