Här är alla finalister till Frannygalan 2017

Nu är alla finalister klara till den årliga Frannygalan den 25 mars på Grand Hotel i Stockholm.

Dagen då representanter för Sveriges franchiseföretag samlas för att uppmärksamma berömvärda insatser inom en Här är alla finalister till Frannygalan 2017 1företagsform som årligen omsätter 260 miljarder kronor och som sysselsätter 138 000 människor. – Frannygalan är ett utmärkt tillfälle att träffa människor från vitt skilda branscher och verksamheter för att utbyta tankar och erfarenheter om den gemensamma företagsformen franchising. Min övertygelse är att dessa möten bidrar till att utveckla franchising som företagsform i Sverige så att vi kan fortsätta att skapa framgångsrika, stabila och hållbara företag, säger Johan Martinsson, vd för Svensk Franchise.

Branschorganisationen Svensk Franchise eget stora pris på Frannygalan ”Årets Franchisekedja” delas ut till det franchiseföretag som under året bäst lyckats skapa tillväxt och lönsamhet med nöjda franchisetagare och samtidigt fungera som goda ambassadörer för företagsformen.

Finalisterna till ”Årets Franchisekedja” är: Wayne´s Coffee, 7-Eleven och Card Group

Priset ”Årets Franchisetagare” delas ut i samarbete med Marginalen Bank och tilldelas den franchisetagare som lyckats skapa en god lönsamhet i relation till andra företag i branschen. I juryns kriterier ingår bland annat att bedöma franchisetagarens utveckling och entreprenörskap, omsorg om och motivation av sin personal samt samarbetet med andra franchisetagare inom systemet.

Finalisterna till ”Årets Franchisetagare” är: Kent Kyrk (O´Learys, Falköping-Skövde), Patrik Hjelte (McDonalds, Värmland-Småland-Skåne) och Tommy Adelöw (7-Eleven, Stockholm)

Utmärkelsen ”Framtidens Franchise” delas ut i samarbete med SEB och tilldelas den franchisekedja som visat prov på mest nytänkande för att skapa affärsnytta inom ramen för Svensk Franchise etiska regler. Juryn bedömer bland annat franchiseföretagets nytänkande inom digital teknik och nytänkande för att möjliggöra en internationell expansion.

Finalisterna till ”Framtidens Franchise” är: Activage, Busfrö och Yogoyama

”Årets Digitala Marknadsföring” delas ut i samarbete med Eniro och går till den franchisekedja som ??genom nytänkande marknadsföring skapat en digital kampanj som levererat överlägsen “return on investment” för den lokala franchisetagaren?.

Finalisterna till ”Årets Digitala Marknadsföring” är: Pressbyrån, Cardgroup, Pinchos

Priset ”Årets Franchisebragd” delas ut i samarbete med tjänsteleverantören FranchiseArkitekt och tilldelas en person, organisation eller ett företag som bidragit till att utveckla franchise i Sverige eller utomlands. Juryn värderar insatser för franchising som har givit eko i samhället och som inneburit en beundransvärd expansion eller förändring under året.

Finalisterna till ”Årets Franchisebragd” är: Veteranpoolen, Google, Swiss Clinic

”Årets CFO” delas ut i samarbete med Azets Insight (tidigare Visma Services) och går till den CFO inom franchise som genom sitt nytänkande utvecklat en finans- och ekonomifunktion som haft en stor positiv påverkan på franchisesystemets finansiella utveckling.

Finalisterna till ”Årets CFO” är: Jessica Ekelöf Larsson (Pinchos), Magnus Bengtsson (Reitan) och Camilla Ståhl Helzel (Itrim)

Utmärkelsen ”Årets Nytänkare” delas ut i samarbete med PwC och går till den franchisekedja som utvecklat sin verksamhet digitalt med fokus på kundupplevelse och enkelhet för att möjliggöra en spännande tillväxtresa.

Finalisterna till ” Årets Nytänkare” är: Synsam, Flügger färg och Skyltstället