HashiCorp släpper 2022 State of Cloud Strategy Survey ser fördelar med strategier för flera moln
Hem NyheterMolntjänster HashiCorp släpper 2022 State of Cloud Strategy Survey och ser fördelar med strategier för flera moln

HashiCorp släpper 2022 State of Cloud Strategy Survey och ser fördelar med strategier för flera moln

Publicerat av: Redaktionen

Undersökningen belyser behovet av att centralisera och automatisera molnarbetet via plattformsteam för att öka den operativa effektiviteten.

HashiCorp, en ledande leverantör av mjukvara för automatisering av infrastruktur för multi-cloud, släppte idag sin undersökning om molnstrategin för 2022, som visar att det finns starka affärseffekter av att använda infrastruktur för multi-cloud och en betoning på centraliserade molnplattformsteam för att hjälpa till att leverera dessa resultat.

Årets undersökning belyser den ökande förekomsten av multi-cloud och visar hur organisationer drar nytta av en multi-cloud-strategi när de tillämpar en gemensam driftsmodell för molnet för att realisera molnets värde. Resultaten visar också att molnsäkerhet, kompetensbrister, skilda team och inkonsekventa arbetsflöden är bland de vanligaste utmaningarna som hindrar verksamhet i multi-cloud.

Viktiga resultat 

  • 81 % väljer multi-cloud: 60 % av de tillfrågade använder redan multi-cloud-infrastrukturer, och ytterligare 21 % säger att de kommer att göra det inom de närmaste 12 månaderna.
  • 90 % säger att multi-cloud fungerar: Av dem som redan har antagit en multi-cloud-strategi säger de allra flesta att det redan hjälper deras organisation att gå vidare eller uppnå sina affärsmål.
  • 86 % förlitar sig på molnplattformsteam: Organisationer har identifierat behovet av en centraliserad grupp, t.ex. ett molnplattformsteam eller Cloud Center of Excellence (CCoE), för att operationalisera sina molninsatser med gemensamma metoder i hela organisationen.
  • 94 % spenderar för mycket pengar i molnet: Nästan alla respondenter har konstaterat att de kan undvika att spendera pengar i molnet. De främsta orsakerna till detta överutnyttjande var outnyttjade eller underutnyttjade resurser, överutrustade resurser och brist på nödvändig kompetens.
  • Kompetensbrist är det främsta hindret för multi-cloud lösningar: Respondenterna påpekade att kompetensbrist förvärrar säkerhetsrisker, leder till undvikbara molnkostnader och hindrar organisationens förmåga att använda multi-cloud.

HashiCorp släpper 2022 State of Cloud Strategy Survey ser fördelar med strategier för flera molnEnligt undersökningsresultaten är multi-cloud nu den faktiska standarden för infrastruktur bland företag, och de främsta drivkrafterna för denna molnstrategi är tillförlitlighet, digital omvandling, skalbarhet samt säkerhet och styrning. Organisationer kämpar dock fortfarande med komplexitet i multi-cloud-miljöer. Som ett resultat av detta säger organisationer att de implementerar centraliserade funktioner, såsom ett molnplattformsteam eller ett Cloud Center of Excellence (CCoE), som ansvarar för en rad olika viktiga uppgifter, inklusive standardisering av molntjänster, skapande av bästa praxis och driftspolicyer samt centralisering av säkerheten.

Nästan alla respondenter sa att deras organisation har haft undvikbara molnkostnader, och en av fyra organisationer sa att de har överskridit sina årliga beräknade molnkostnader. Faktorer som bidrar till undvikbara molnkostnader var outnyttjade eller underutnyttjade resurser, överutnyttjande av resurser, brist på nödvändig kompetens eller manuell containerisering. Endast 6 % av de tillfrågade svarade att de inte har några undvikbara utgifter för molnkostnader.

”När vi tittar på årets undersökning State of Cloud Strategy Survey ser vi det generationsskifte som molnet innebär för teknik, organisationsdesign och leveransprocesser”, säger Armon Dadgar, medgrundare och CTO på HashiCorp. ”Organisationer som drar nytta av multi-cloud har nästan fördubblats jämfört med förra året, och majoriteten av organisationerna har nu ett centraliserat molnteam. Den här centraliserade expertisen gör det möjligt för dem att operera i stor skala och dra nytta av sina molnstrategier. Det är inte förvånande att vi såg att kompetensbrist hamnade högst upp på listan över molnblockeringar, vilket förstärker behovet av molnplattformsteam och verktyg för automatisering av infrastruktur och säkerhet.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>