Hattrick för OutSystems

En snabbväxande marknadsledare inom low-code

Hattrick för OutSystems 1OutSystems blev tidigare i år utnämnda till branschledare av Forrester inom low-code-plattformar för applikationsutveckling. Detta markerar det nionde erkännandet från oberoende branschanalytiker och den fjärde på mindre än ett år. Samtidigt visar en ny undersökning inom offentlig sektor i USA att applikationsutvecklare, som arbetar med low-code inom statliga och lokala myndigheter, förbättrar kvaliteten för medborgarupplevelsen. OutSystems blev dessutom utsedd till topprankad low-code plattform av kunder för tredje året i rad genom TrustRadius.

Den senaste forskningen från Forrester framhäver den snabbväxande utvecklingen av low-code lösningar och påvisar att “digitala företag” efterfrågar ännu mer programvara och det i en allt snabbare takt för att möjliggöra effektiv anpassning. Rapporten visar även att en enligt en färsk undersökning så använder 23 procent redan low code plattformar och ytterligare 22 procent planerar att göra det inom ett år. Denna Forrester-rapport, som utvärderade de 13 mest betydande programleverantörerna av low-code lösningar med 28 kriterier, avslutar med följande kommentar:

”Två egenskaper utmärker OutSystems som low-code leverantör; det obevekliga tillägget av funktioner för AD & D-proffs och konsekvent leverans på strategimål. Leverantören har levererat sina tidigare mål, inklusive inbyggda mobil-appar, skalor och tillförlitlighet för att hantera centrala affärsapplikationer för affärsverksamhet och global närvaro. OutSystems fortsätter att driva gränserna för low-codeplattformar – till appar som bearbetar enhetsavläsningar och andra strömmande data, till AI, och till kärnverksamhetspostsystem.”

En ny digital undersökning gällande forskning om digitaliseringen inom offentlig sektor i USA redovisade att applikationsutvecklare som arbetar med low-code inom statliga och lokala myndigheter förbättrar kvaliteten för medborgarupplevelsen med 46 procent, följt av att kostnaderna för serviceleveranserna minskas med 42 procent. Andra topprioriteringar är förbättrad datasäkerhet (42 procent), vilket ger bättre tillgång till data och information (40 procent) och ökning av tjänsteleveransens hastighet (38 procent). “Undersökningsresultaten visar tydligt att utvecklare i myndigheter behöver verktyg och processer för att hjälpa dem att skapa positiva användarupplevelser samtidigt som de håller kostnaderna i schack”, säger Mike Hughes, produktutvecklare på OutSystems och tillägger: “En low-code metod för applikationsutveckling tillåter att team med begränsade resurser snabbt möter användarens behov, samtidigt som de ger en konsekvent högkvalitativ och säker användarupplevelse.”

Regeringskunder har använt low-codeplattformen för att driva utvecklingen framåt och få positiva resultat i sina samhällen. City of Oakland, Kalifornien, sparade en miljon dollar inom ett år med hjälp av OutSystems lösningar. Dessutom moderniserade en enskild utvecklare i staden Shawnee, Kansas 30 applikationer för stadens 66 000 invånare på bara ett år med hjälp av OutSystems-plattformen, vilket förkortade arbetstiden betydligt från vad den skulle ha tagit med konventionella utvecklingsmetoder.

Organisationer som använder OutSystems kan bygga applikationer upp till tio gånger snabbare med hjälp av förbyggda komponenter (tänk legoklossar) med bevisad tillförlitlighet istället för att koda allt från grunden. Detta gör det möjligt för avdelningar med begränsade resurser att hålla budget och även att personalen kan göra andra prioriteringar. Till exempel kan offentliganställd personal istället bistå medborgare som verkligen behöver personlig service och tillåter IT-team att ägna mer tid till innovation.

OutSystems är erkända som en topprankad low-codeplattform för tredje året i rad av TrustRadius. Denna distinktion, som helt och hållet grundar sig på feedback och betyg från slutanvändare, utvärderar sannolikheten att rekommendera och betygsätta samt utvärderingsfrekvens av beställare. OutSystems utnämndes till en av de bästa low-code plattformarna med en poäng på 8, 9 av 10, och detta bland 125 recensioner fram till april 2019.

Detta är den tredje kundutmärkelsen OutSystems har fått på mindre än ett år. I slutet av 2018 fick man även tunga erkännanden av Gartner Peer Insights i två marknadskategorier: Mobil Application Development och Enterprise High Productivity Application Platform. Denna verifikation av TrustRadius förstärker OutSystems position på marknaden, som även har blivit en ledare i Forrester Wave: Low-Code Development Platforms för AD & D Professionals rapport.