HCL köper H&D International Group – ökar leveranskapaciteten i Tyskland och vässar sin expertis inom fordonssektorn globalt

IT-konsultföretaget HCL Technologies (HCL), har skrivit på ett avtal där de köper Wolfsburg-baserade IT- och teknikkonsulten H&D International Group (H&D).

HCL köper H&D International Group - ökar leveranskapaciteten i Tyskland och vässar sin expertis inom fordonssektorn globalt 1Köpet ligger i linje med HCLs långsiktiga tillväxtstrategi i Tyskland. Affären innebär att HCL förbättrar sin leveransverksamhet och vässar branschexpertisen inom fordonsbranschen globalt.

H&D International Group är en av Tysklands största IT-tjänsteföretag inom fordonsindustrin. Företaget har verksamhet i 20 länder, inklusive Tyskland, USA, Tjeckien och Polen. H&D är specialister på IT-infrastruktur, applikationstjänster, utveckling, Industri 4.0-relterade lösningar och har djup erfarenhet av SAP, CAx, teknikkonsulting och produktutveckling.

– Tyskland är en viktig marknad för HCL, inte minst i vår europeiska satsning. Den tyska marknaden är het och det är rätt tid att investera här. H&D har en lång historia av att leverera högkvalitativa tjänster och vi är övertygade om att detta kommer att vara en viktig del av vår fortsatta tillväxt i Tyskland, säger Ashish Gupta, Corporate Vice President på HCL Technologies.

– Genom att kombinera H&Ds leveranskapacitet med HCLs skapar vi ett mycket kraftfullt erbjudande där vi adderar värde till de tjänster som vi tillhandahåller våra kunder i deras IT-transformation, säger Bernhard Hönigsberg, CEO på H&D International Group.

Klaus Holzhauser, Managing Director på konsultfirman Pierre Audoin Consultants (PAC) Germany, säger i en kommentar: “HCL har redan en stark närvaro i Tyskland och inom fordonsindustrin, inte minst tack vare integrationen med Volvo IT och Geometric Software. Investeringen i H&D stärker deras position ytterligare. H&D har en stark position på de tyska och centraleuropeiska fordonsmarknaderna och är IT-tjänsteleverantör till en av Tysklands största fordonstillverkare, vilket gör detta till en jättebra investering för HCL.