HCL Lanserar ny version av Domino

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies (HCL) meddelar att den senaste versionen av applikationsutvecklingsplattformen Domino nu är allmänt tillgänglig på marknaden.

HCL Lanserar ny version av Domino 1
Darren Oberst, CVP och Head of HCL Software

Den nya versionen, v11, utgör en milstolpe i HCLs satsning på att modernisera och utveckla ekosystemet kring Domino och att förändra fler än 10 miljoner företagsapplikationer hos 15 000 kunder.

Några av förbättringarna som HCL Domino v11 medför är:

  • Domino-applikationer blir mobila: HCL Nomad gör det möjligt att snabbt och effektivt köra befintliga applikationer på Apple iPhone, iPad, Android och Chrome OS-baserade surfplattor.
  • Domino-applikationer kan utvecklas i linje med “low-code”-konceptet: HCL Domino Volt utgör ett paradigmskifte som gör det möjligt att utveckla nya Domino-baserade applikationer 60-70% snabbare än tidigare. Det gör det dessutom enkelt för utvecklare och affärsutvecklare att snabbt utveckla kraftfulla och säkra applikationer utan att det krävs särskilda tekniska specialistkunskaper.
  • Domino-applikationer integrerar och synkroniserar. HCL Domino v11 är den mest öppna versionen av plattformen hittills, och katalogtjänsten synkroniserar på ett sätt som förenklar integration med Microsoft 365 och gör det möjligt för företag att använda Domino fullt ut tillsammans med andra verktyg och applikationer.
  • Domino v11 ger kunder nya funktioner och nytt värde,” säger Darren Oberst, CVP och Head of HCL Software. Många stora företag världen över har under många år upplevt flexibiliteten, skalbarheten och kostnadseffektiviteten som plattformen medför, och med v11 moderniserar vi den ytterligare och gör det enklare att bygga vidare på dess styrkor även för nästa generations applikationer. Lanseringen är ett betydande steg i vår Domino-satsning #dominoforever och #dominoappsthatrunyourbusiness.”