HCL ska driva end-to-end-transformationen av IT hos UD Trucks
Hem Teknik HCL ska driva end-to-end-transformationen av IT hos UD Trucks

HCL ska driva end-to-end-transformationen av IT hos UD Trucks

Publicerat av: Redaktionen

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies (HCL), meddelade idag att de har tecknat ett avtal med den ledande japanska leverantören av kommersiella fordonslösningar, UD Trucks, kring digital transformation och hybridmoln till ett värde av flera miljoner US dollar.

HCL ska driva end-to-end-transformationen av IT hos UD Trucks

HCL kommer att leverera en helhetslösning för IT-transformation som sträcker sig över digitala plattformar, smidig digital applikationsutveckling, migration, support och underhåll, samt digitala arbetsplatstjänster.

Med detta nya partnerskap kommer HCL att ytterligare påskynda UD Trucks digitala transformationsresa.

Nyligen genomförda förändringar i UD Trucks operativa struktur har krävt att organisationen bygger och migrerar till sin egen dedikerade IT-miljö, samtidigt som tjänsterna garanteras kontinuitet. HCL valdes ut på grund av sin omfattande kapacitet att hantera både äldre och nästa generations teknik, högklassiga IT-transformationsramar, dynamiska cybersäkerhetstjänster och djup domänexpertis från arbeten med andra stora bilmärken. Genom att flytta till en ny IT-miljö för nästa generation strävar UD Trucks efter att använda kraften i molnet och Internet of Things, samtidigt som de erbjuder sina anställda globalt en förbättrad användarupplevelse.

”Att migrera vår infrastruktur och våra affärskritiska applikationer är av strategisk betydelse för UD Trucks för att påskynda vår digitaliseringsresa,” säger Satish Rajkumar, Senior Vice President Digital Solutions & IT, UD Trucks. ”HCLs djupa förståelse för vårt befintliga IT-fotavtryck i kombination med dess ledande transformationsfunktioner gjorde dem till det utmärkta valet av partner. Vi har fullt förtroende för att HCL kommer att hjälpa oss att bygga en IT-miljö i världsklass, så att vi kan erbjuda våra anställda och våra kunder det bästa möjliga.”

”När du tecknar en så här viktig affär, kontrollerar du inte bara att de tekniska möjligheterna finns idag och för en överskådlig framtid, utan du utvärderar också noggrant det partnerskap du inleder för att se hur det matchar dina värderingar och långsiktiga ambitioner,” tillägger Nicolas Gendre, Senior Vice President Purchasing, UD Trucks.

”När bilmärken ser till att påskynda sin digitala transformation och använder sig av molnet behöver de en partner som HCL för att framgångsrikt kunna navigera i komplexiteten av IT-ekosystem och ha en digital grund som är redo för framtiden,” säger Pankaj Tagra, CVP & Head – Nordic och DACH, HCL Technologies. ”Företagsförändringar skapar speciella scenarier som kräver expertis vid skärningspunkten mellan affärsprocesser och teknik. Vårt engagemang med UD Trucks är ett fantastiskt exempel på hur HCL kan stödja implementeringen av grundläggande IT-funktioner som nyttjar HCLs Cloud Smart-strategi och påskyndar nästa generations digitala tjänster för våra kunder.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>