HCL ska modernisera och omvandla Tennecos tekniklandskap

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies (HCL) tillkännagav idag att de har tecknat ett avtal med den globalt ledande Fortune 500-billeverantören och tillverkaren Tenneco Inc (NYSE: TEN).

HCL ska modernisera och omvandla Tennecos tekniklandskap

Det fleråriga avtalet gäller för applikationsutveckling, modernisering och drifttjänster.

Som en del av denna överenskommelse ska HCL hjälpa Tenneco att förbättra sin IT-förenklings-, moderniserings- och transformationsresa samtidigt som de ska hjälpa till att minska den tekniska komplexiteten och stödja det globala IT-applikationserbjudandet.

Tenneco har arbetat strategiskt för att sammanföra sina globala leverantörer av IT-tjänster för att förbättra användarupplevelsen genom att skapa en mer agil och smidig IT-supportorganisation som arbetar för att minska teknikkostnader och IT-komplexiteten.

HCL Technologies strategi för applikationsmodernisering kommer att vara en del av den inledande accelerationen av Tennecos initiativ för rationalisering och modernisering av applikationer. HCL kommer att använda sitt FENIX 2.0-erbjudande, ett branschinriktat ramverk för genomförande som hjälper organisationer att omprogrammera sin företagsarkitektur och skapa en färdplan för initiativ kring digitala transformationsmål. För att ytterligare omvandla Tennecos verksamhet kommer HCL att addera in automatisering genom DRYiCE, en produktserie för organisk automatisering och AI-baserade transformationsprodukter och plattformar.

”Vi är mycket glada över möjligheten att få arbeta nära Tenneco när de ger sig ut på denna strategiska resa för att förändra sitt IT-landskap,” säger Ajay Bahl, EVP, HCL Technologies. ”Den här affären är ett utmärkt stöd för HCLs nästa generations applikationstjänster och förmågan att driva större förändringar. Vi ser fram emot att skapa värde till detta samarbete, driva kritisk teknikomvandling och hjälpa Tenneco att uppnå affärsframgång.”