Hem Nyheter HCL Technologies avser förvärva Ciscos SON-teknologi

HCL Technologies avser förvärva Ciscos SON-teknologi

Publicerat av: Redaktionen

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies, meddelade idag sin avsikt att förvärva Ciscos  nätverksteknologi för självoptimering (SON).

HCL Technologies avser förvärva Ciscos SON-teknologi 3Förvärvet, som innefattar produkter och tjänster baserade på Ciscos SON-teknologi, ska hjälpa HCL att möta de växande behoven hos sina kunder inom telekommunikationsbranschen, där bl a de främsta globala leverantörerna av kommunikationstjänster ingår. De kommer därmed att kunna dra nytta av fördelarna och kraften i Ciscos SON-teknologi för multiförsäljning och applikationsstöd till sina kunder.

Ciscos SON-teknologi är en kraftfull plattform som använder maskininlärning och en uppsättning applikationer för att automatisera Radio Access Network (RAN). Detta hjälper kunder att öka prestandan, harmonisera flera olika teknologier som innefattar ett RAN, samt maximera kapaciteten i befintliga infrastrukturer, vilket ger minskade kapital- och driftkostnader. Som en del av affären kommer vissa anställda som arbetar med Ciscos SON-teknologi att övergå från Cisco till HCL.

”HCLs beslut att genomföra detta förvärv ligger i linje med vår Mode 3-strategi. I takt med att vi utvidgar vårt fotavtryck på detta område och stödjer våra kunders rörlighetsbehov, så kommer nu SON-produkterna och tjänsterna att inkluderas i våra telekommunikationserbjudanden. Detta kommer att få ännu större betydelse med 5G-nätverk, säger Sukamal Banerjee, Corporate Vice President, HCL Technologies. ”Vi är stolta över att få leda nästa fas i Cisco SON-affärsresan, särskilt inom 5G, och ser fram emot att stödja nya och befintliga kunder med fortsatt innovation. Vi vill också välkomna de Cisco SON-teammedlemmar som nu ansluter sig till HCL.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>