HCL Technologies förvärvar det ungerska data engineering-bolaget Starschema
Hem Teknik HCL Technologies förvärvar nu det ungerska data engineering-bolaget Starschema

HCL Technologies förvärvar nu det ungerska data engineering-bolaget Starschema

Publicerat av: Redaktionen

HCL Technologies (HCL), ett branschledande teknikbolag, meddelar idag ett slutgiltigt avtal för att förvärva Starschema, ett ledande ungerskt bolag med fokus på data engineering och dataanalys baserat i Budapest.

Förvärvet stärker HCL:s position i Central- och Östeuropa och breddar bolagets kompetens och utbud inom data engineering.

Starschema erbjuder tjänster likt konsulttjänster, teknik och datahantering inom data engineering, där de huvudsakliga kunderna är Global 2000-bolag i USA och Europa.

Förvärvet slår samman Starschemas kompetens och datacentriska expertis med HCL:s närvaro i branscher som står inför datadrivna förändringar. Affären befäster också HCL:s position inom data engineering, ett av bolagets fokusområden inför nästa generations produkter och tjänster.

HCL Technologies förvärvar det ungerska data engineering-bolaget Starschema ”Genom att bli en del av HCL kan vi behålla vår strategi och bredda vårt avtryck inom data angineering för att kunder både bredare och djupare. I HCL:s breda utbud av tjänster kommer vi vara experter på data engineering och framtida datateknik som löser kunders utmaningar inom datahantering. Detta gör vi genom att utveckla snabba och skalbara lösningar som effektiviserar anställda och ökar vinstmarginalerna för bolag. Förvärvet för också med sig fantastiska karriärmöjligheter för våra anställda, kommenterade Tamas Foldi, grundare och CEO, Starschema.

”Starschema kommer stärka vårat utbud inom data engineering och ger oss tillgång till lösningar och anställda i Central- och Östeuropa. Starschema kommer bidra till att bredda HCL:s utbud inom data engineering vid våra kundcenter världen över. Dataingenjörer kommer även framöver vara eftertraktade och med Starschema får vi tillgång till anställda med specialkompetens i en för HCL strategisk viktig tillväxtmarknad. Efter förvärvet kommer HCL kunna erbjuda konsulttjänster inom data engineering och tjänster till en lång rad kunder”, sade Vijay Guntur, President, Engineering and R&D Services, HCL Technologies.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>