HCL Technologies förvärvar flera IBM-produkter och introducerar ny mjukvarufokuserad affärsenhet

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies bekräftade idag det officiella slutförandet av företagets tidigare tillkännagivna förvärv av utvalda IBM-produkter kring säkerhet, marknadsföring, handel och digitala lösningar.

HCL Technologies förvärvar flera IBM-produkter och introducerar ny mjukvarufokuserad affärsenhet 1Som en del av affärsuppgörelsen erhåller HCL full äganderätt kring forskning och utveckling, försäljning, marknadsföring, leverans och support för applikationerna AppScan, BigFix, Commerce, Connections, Digital Experience (Portal och Content Manager), Notes Domino och Unica.

HCL introducerar idag även formellt HCL Software, en ny arbetsenhet som kommer att driva denna verksamhet för företagsanpassad mjukvara och möta kundernas efterfrågan.

Som “Products and Platforms”-affärsenhet (Mode 3) har HCL Software framgångsrikt levererat fler än 340 partnerutgåvor och drygt 90 HCL-utgåvor, inklusive populära produkter som Informix 14.10, Domino 10 och Workload Automation 9.5.

Affärsenheten strävar efter att omforma företagets mjukvaruverksamhet, med fokus på innovation och banbrytande leveranser för kundframgång.

– Vi är glada över att träda in i nästa fas av affärsenheten HCL Software och är övertygade om att dessa produkter kommer att få se en bra tillväxt, uppbackad av vårt åtagande att investera i produktinnovation i kombination med vårt starka kundfokus och vår flexibla produktutveckling, säger C Vijayakumar, President & CEO, HCL Technologies. Dessutom ser vi en enorm potential för att skapa övertygande ”as-a-service”-erbjudanden, genom att kombinera dessa produkter med våra traditionella IT- och next gen-tjänster.

– Vårt uppdrag är att hjälpa kunder att uppnå framgångar med sina IT-investeringar genom obeveklig innovation av våra produkter, säger Darren Oberst, Corporate Vice President and Head of HCL Software. Vi är extremt kundfokuserade när det kommer till våra produktvägval, kundförespråk, kundtransparenta utvecklingsprocesser, höghastighetsutgåvor och rådgivande säljteam. Våra kunder kommer att vara de ultimata förmånstagarna och vi ser fram emot att samarbeta med dem. Vi är också glada över att välkomna de IBM-anställda som nu ansluter sig till HCL Technologies.