HCL Technologies och Alteryx ingår global strategisk allians för att påskynda analysautomation och digital transformation för Global 2000-företag

En global allians som kombinerar värdet av Alteryx analysautomation och datavetenskap med HCLs tjänster och kompetens inom digital transformation.

HCL Technologies och Alteryx ingår global strategisk allians för att påskynda analysautomation och digital transformation för Global 2000-företag

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies och Alteryx. Inc. , en ledare inom analytisk processautomation , tillkännagav idag att de ingår en strategisk global allians för att hjälpa företag över hela världen att lyckas med sina prioriteringar kring analysautomation och digital transformation.

Som en del av detta strategiska engagemang har HCL även utsetts till Alteryx Elite Alliance Partner.

Med HCLs breda kunskap inom IT-transformation och affärsverksamhet kommer denna allians även att påskynda Alteryx-användningen i Amazon AWS och Microsoft Azure för att möta kundernas behov av modernisering av hybridmoln, samt även stärka HCLs portfölj av datavetenskap och transformativ analysautomation.

Dessutom kommer HCLs snabbt växande digital- och analystjänster att påskynda den digitala resan för kunskapsarbetare inom Global 2000 med Alteryxs unika användarvänliga och enhetliga analysprocesser, datavetenskap och dess möjligheter inom processautomation.

HCLs och Alteryxs samarbete kring prioriteringar för kundtransformation påbörjades under 2020 och dess framgångar banade väg för att bilda en strategisk allians på Elit-nivå, som inkluderar gemensamma go-to-market (GTM) aktiviteter globalt, en ökad kompetens på Alteryx om HCL och HCLs förmåga att verka som en värdeskapande återförsäljare (VAR) av Alteryx-lösningar.

”Vi upplever en stor aptit på att vilja implementera avancerade funktioner för analysautomation hos företag över hela världen,” säger Anand Birje, senior corporate vice president and head för HCLs Digital and Analytics-avdelning. ”Sammanslagningen av Alteryxs intuitiva analysplattform för processautomation med vår strategiska digitala expertis kommer att främja nuvarande och framtida kunder genom att påskynda deras digitala adoption och affärstransformation.”

“Digital transformation framskrider i en allt snabbare takt och vi är glada över att samarbeta med HCL för att driva automation och innovation över Globala 2000-företag”, säger Mark Anderson, chief executive officer för Alteryx. “HCLs plan för automation och deras djupa kompetens inom digital transformation, kombinerad med Alteryx-automation och vår oöverträffade användarvänlighet, kommer att snabbt driva på de prioriterade initiativen hos globala företag.”

Alliansen drivs på av den stora och växande marknadsmöjligheten för dataanalyser, datavetenskap och processautomation över hela organisationer. Några initiala områden med gemensamma lösningsinriktningar inkluderar medborgarledda avancerade analyser, datavetenskap, maskininlärning (ML) och artificiell intelligens (AI) för att inledningsvis generera snabba vinster och sedermera bana väg för kontinuerlig innovation.

Både HCL och Alteryx kommer att fokusera på datadriven processautomation och orkestrering över distribuerade hybrid- och multimolnmiljöer för att hjälpa organisationer att accelerera det värde som dataplattformens moderniseringsinitiativ ger. Dessutom kommer de att komplettera data- och analysautomation med bred applikationsexpertis för att erbjuda kännedom över hela affärsfunktioner och branscher.

Som en del av denna allians kommer Alteryx och HCL även att utveckla och genomföra en mängd olika go-to-market-initiativ för att nå kunder över hela världen.