HCL Technologies utnämnda till arbetsgivare i toppklass

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies (HCL), har utsetts till Top Employer 2020 i Sverige, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Polen, Frankrike och Sydafrika.

HCL Technologies utnämnda till arbetsgivare i toppklass 1Det är Top Employer Institute som ligger bakom utmärkelsen. Organisationer som är certifierade som så kallade Top Employers, väljs ut för sitt engagemang för att erbjuda den bästa arbetsmiljön för de anställda genom deras progressiva HR-approach ”människan-först”.

Top Employers Institute är den globala myndigheten när det gäller att uppmärksamma spetskompetens inom medarbetar-satsningar. Top Employers Institute grundades för mer än 28 år sedan och har certifierat över 1 600 organisationer i 119 länder på över fem kontinenter. Dessa certifierade topp-arbetsgivare omfattar 7 000 000 anställda globalt.

HCL uppfyllde framgångsrikt kriterierna för att uppnå certifiering i Sverige och ytterligare sex länder för sin talangstrategi, planering av arbetskraft, talangförvärv, on-boarding, lärande & utveckling, performance management, ledarutveckling, karriär & succession-management, compensation & benefits och kultur.

”Att få erkännandet Certified Top Employers 2020 är ett stort ögonblick för oss alla. Den nivå av certifiering som HCL har uppnått i flera regioner visar på engagemanget för en konsekvent tillämpning av HR-kompetens inom hela företagets verksamhet. HCL:s åtagande att stärka sina anställda är ett lysande exempel på hur en arbetsgivare kan berika arbetslivet genom en enastående satsning på människorna i en organisation. Jag skulle vilja gratulera HCL till en fantastisk prestation!” säger David Plink, VD för Top Employers Institute.

”Vi känner oss hedrade över att få ett sådant prestigefullt erkännande från Top Employers Institute när det gäller vårt HR-arbete i hela Europa och Sydafrika. Vi sysselsätter idag mer än 12 000 personer i hela EMEA-regionen och är oerhört stolta över att vara en medarbetaren-först-organisation, genom att bygga en kultur av förtroende och öppenhet i hela vår personalstyrka. Att arbeta tillsammans med våra anställda har gjort det möjligt för oss att skapa en kultur som underlättar tillväxt, lärande och excellens för alla. Att bli utnämnd till en topp-arbetsgivare kommer att ytterligare stärka vårt varumärke på lokala marknader, eftersom vi fortsätter att investera i människor och arbetar för att stärka och engagera våra medarbetare”, säger Apparao VV, Chief Human Resources Officer, HCL Technologies. ”

HCL: s unika metod, som går under namnet,  ideapreneurship, skall främja innovation från gräsrötterna, vilket ger bolagets 149 000 anställda en möjlighet att komma med idéer, samarbeta och skapa vardagliga innovativa idéer för att lösa kundens affärsproblem. Det hela bygger på den grundläggande tron att man skall söka invertera organisationspyramiden för att på så sätt engagera, möjliggöra och stärka de medarbetare som befinner sig i frontlinjen och möter kunderna, och därmed också är bäst placerade för att uppskatta och förstå kundernas verksamhet och utforma färdplanen för att förbättra den ”värdezon” som skapas i varje interaktion som sker med en kund.