HCL toppar Edelweiss ESG Scorecard & Ratings bland Indiens topp-100 företag
Hem Nyheter HCL toppar Edelweiss ESG Scorecard & Ratings bland Indiens topp-100 företag

HCL toppar Edelweiss ESG Scorecard & Ratings bland Indiens topp-100 företag

Publicerat av: Redaktionen

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies, (HCL), har utnämnts som ledande inom Edelweiss ESG Scorecard & Ratings och fick den högsta totalpoängen bland Indiens Topp NSE 100-företag.

HCL toppar Edelweiss ESG Scorecard & Ratings bland Indiens topp-100 företagHCL uppmärksammades för bästa praxis och sin effektiva integrering av miljörelaterade, sociala och företagsstyrda (ESG) program över hela verksamheten, vilket speglar HCLs fortsatta ansträngningar och engagemang för hållbarhet och ESG.

Ramverket utvärderade alla NSE 100-företag på 40 viktiga mätvärden fördelade på ESG. HCL fick en total Edelweiss ESG-poäng på 91,9 av 100.

Miljömätningen i Edelweiss-ramverket omfattade kärnverksamhetens natur, affärernas påverkan på miljöutsläpp, avfallshantering, samt avloppsutsläpp. Den sociala mätningen täckte effekterna av företagets produkt, samhällstjänst, de anställdas arbetsförhållanden, mångfald, samt jämlikhet. Mätningen av styrning omfattade resultat från minoritetsaktieägare, kapitalallokering, styrelserelaterad statistik, samt kvalitet och affärsinformation. ESG-faktorer som påverkar långsiktiga uppfattningar och värderingar har högre vikt inom Edelweiss-ramverket.

HCLs åtagande att ta itu med ESG-problem beror på bolagets önskan att vara en god medborgare och företagets fokus på ESG har hjälpt företaget att leverera starkt värde, samt bygga varaktiga och produktiva relationer med sina kunder, anställda och intressenter. HCLs hållbarhets- och ESG-strategi är anpassad till de hållbara utvecklingsmålen inom FNs Global Compact (UNGC) och har organiserats kring sociala, miljömässiga och ekonomiska problem – refererade till ”Människor, Planet och Välstånd”.

”På HCL arbetar vi medvetet med att integrera ESG-program i våra strategier och företagsmål för att leverera värde till våra kunder, anställda, investerare och de samhällen där vi bor och arbetar. Detta erkännande av våra bästa affärsmetoder är extremt glädjande och jag vill tacka Edelweiss för att de uppmärksammar vårt arbete, vilket säkert kommer att fungera som en drivkraft framöver,” säger C Vijayakumar, VD och koncernchef, HCL Technologies.

Edelweiss ESG Scorecard & Ratings ramverk utvärderade företag inom 15 sektorer på 40 kritiska ESG-datapunkter och deras tidsserier. Vikterna är fördelade lika över E, S & G (i stort sett 33,3% vardera). Ramverket påstår sig ha tagit hänsyn till nedärvda risker och möjligheter inom IT-sektorn och företagets ansträngningar för att mildra riskerna och dra nytta av möjligheter. Medan en peer-to-peer-jämförelse återspeglas i rapporten har en relativ bedömning även genomförts gentemot NSE 100. Baserat på deras utförande på ovanstående parametrar får företag poäng från 0 till 100, varav 100 är det högsta möjliga.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>