Hem Säkerhet Heimdal  Security förvärvar BasicBytes och lanserar Thor AdminPrivilege

Heimdal  Security förvärvar BasicBytes och lanserar Thor AdminPrivilege

Publicerat av: Redaktionen

Heimdal Security’s  förvärvar BasicBytes samtliga aktier.

Heimdal  Security förvärvar BasicBytes och lanserar Thor AdminPrivilege 3Förvärvet är en del av Heimdal Securitys långsiktiga strategi för att ändra standarden för slutpunktsäkerhet (endpoints).

Heimdal Security ser stor potential i BasicBytes snabbväxande teknik och förvärvet syftar till att ta betydande marknadsandel genom att erbjuda innovativa och nya teknologier. Heimdal  planerar att vidareutveckla teknologin och kommer att erbjuda unika tekniska lösningar inom proaktiv IT-säkerhet.

Heimdal’s endpoint-säkerhetsteknik och Privilege Rights Management fungerar i tandem och nu arbetar man med att utveckla Thor AdminPrivilege , en ny produkt för systemadministratörer.

Morten Kjaersgaard, VD Heimdal Security:

”Medan Heimdal Security’s expansionsplaner genomförs, kommer AccessDirector (tidigare utvecklad av BasicBytes) att utvecklas till AdminPrivilege . Som en del av förvärvet av AccessDirector kommer vi att implementera administrativ rättighetshantering med våra befintliga proaktiva och reaktiva säkerhetslösningar för att leverera ett unikt, mycket avancerat och ändå enkelt produktutbud, som i största möjliga utsträckning kommer att fungera oberoende eller tillsammans med andra lösningar.

Vi vill erbjuda en banbrytande förändring i hur systemadministratörer hanterar säkerhetsuppgifter och förenklar säkerheten i organisationer.

Vår strategi för att göra avancerad endpoint-säkerhet enkel och vår ambition att utöka vår portfölj är det som fick oss att se att BasicBytes förtjänat en plats i Heimdal Security-familjen. Den teknik som BasicBytes utvecklat hittills kommer att förbättras enligt Heimdal-standarderna och anpassas till vår kravspecifikation för cybersäkerhet.

Tillsammans med AccessDirector har följande lösningar också lagts till i Heimdal Security portfölj som en del av förvärvet av BasicBytes: RunAsHandler, Easy Click Assistant och CM Tray Tools.

Den första delen i untvecklingsfasen är AdminPrivilege . Den nya produkten kommer först att integreras i Heimdal Dashboard, tillgänglig för användarna av Thor Enterprise-produkter. Det förväntade lanseringsdatumet för den nya AdminPrivilege  -integrationen är november 2019. Tills den nya produkten lanseras, kommer den befintliga BasicBytes-produkten fortfarande att vara tillgänglig för försäljning. ”

Jim Sadejeff, Country Manager Sverige & Finland:

”Genom att Heimdal Security ständigt utvecklar och förfinar lösningar inom IT-säkerhet, genom förvärv och egen utveckling, ger det Heimdal Security en unik position på marknaden för IT-säkerhet. Lösningarna är just nu uteslutande proaktiva och kan adderas till i princip vilka IT-säkerhetslösningar som helst, som redan används och är implementerade. AdminPrivilege  kompletterar vårt redan starka utbud av lösningar och jag tycker att det ska bli fantastiskt roligt att få erbjuda marknaden detta.”

Hur fungerar AdminPrivilege ?

Den nya funktionaliteten tillåter systemadministratörer att enkelt och säkert hantera priviligierade behörigheter för användare inom organisation. Från fliken Heimdal  Dashboard – AdminPrivilege  eller på mobilen kan systemadministratörer se vilka behörigheter användarna i deras organisation begär och kan bevilja (eller neka) dessa rättigheter. Det kan även köras i ”Auto-läge”, där användarnas aktiviteter loggas med fullständig spårbarhet, men kan också köras utan individuellt godkännande av åtgärder – även i kombination med skyddspaketet, så att högriskanvändare blockeras automatiskt. Ingen mer manuell aktivering och Inaktivering, inget mer tidstapp – det är AdminPrivilege  -löftet.

Nivån på behörigheter som administreras av AdminPrivilege  kommer också att vara komplex nog för att ge administratörer möjlighet att upprätthålla en säker kontrollnivå över vad som händer. Som tidigare nämnts, är lösningen unik då den ger möjlighet att neka förfrågningar som kommer från en specifik slutpunkt inom företagets infrastruktur, om Thor Vigilance (Next Gen Antivirus) eller VectorN Detection-motorn (Thor Foresight’s maskininlärningsdetektering) har flaggat den aktuella slutpunkten som misstänkt, baserat på ett beteendemönster under ett specifikt antal dagar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>