Heimdal Security satsar på Sverige

Det danska säkerhetsföretaget Heimdal Security har utsett Jim Sadejeff som chef för kontoren i Sverige och Finland.

Heimdal Security satsar på Sverige 1
Jim Sadejeff, chef för kontoren i Sverige och Finland Heimdal Security

Jim Sadejeff kommer närmast från en roll som nordisk affärs- och säljchef på ESET Sverige och ska nu leda en verksamhet som är fokuserad på cybersäkerhet med proaktiva verktyg för både företag och privatpersoner.

ESET har länge utmärkt sig som ett av Slovakiens mest framgångsrika företag och Heimdal Securitys förhoppning är att Jim Sadejeffs sexåriga erfarenhet från ESET ska bidra till framgångar även för Heimdal.

– Jim Sadejeff har både stor erfarenhet och god insikt i den svenska och finska marknaden vilket ger oss tillförsikt i att han kommer att fungera utmärkt som ledare för våra säljteam på dessa viktiga marknader. Jag är övertygad om att Jim har rätt förutsättningar för att positionera Heimdal Security som marknadsledare i Sverige och Finland, särskilt som de produkter vi erbjuder är precis den verktygslåda som många efterfrågar, säger Heimdal Securitys vd Morten Kjaersgaard.

I Jim Sadejeffs arbetsbeskrivning ingår även att förädla Heimdals konsumentcentrerade säljmodeller för att nå ut till nya kundgrupper.

– Jag har länge sett fram emot möjligheten att få delta i arbetet med att expandera verksamheten på de finska och svenska marknaderna. Det gör jag med tillförsikt och tro på det starka produktutbudet som består av allt från DNS-skydd till antivirus med EDR (endpoint detection and response) samt ett utmärkt system för patchhantering, säger Jim Sadejeff.

Heimdal Security grundades i Danmark 2011 av ett dussin experter från en rad olika europeiska länder. Förutom i Danmark har företaget även kontor i Storbritannien och Rumänien. Företagets produkter skyddar drygt 5 000 företag och 600 000 användare mot cyberkriminalitet och datasäkerhetsintrång.