Hej Google! Nu kommer Googles smarta högtalare med svensk röstassistent till Elgiganten

I dag offentliggjorde Google att deras smarta högtalare Google Home och Google Home Mini blir tillgängliga med svensk röstassistent den 24 oktober, men redan idag kan du förhandsboka ditt exemplar i Elgigantens varuhus och nätbutik.

Hej Google! Nu kommer Googles smarta högtalare med svensk röstassistent till Elgiganten 1– Det här är en otroligt spännande lansering, röststyrning kommer att revolutionera sättet vi använder våra smarta produkter på, med vår egen röst som verktyg, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

”Hej Google, spela upp Bonusfamiljen på Netflix. Släck lampan i sovrummet. Väck mig klockan sju i morgon.”

I augusti lanserade Google sin röstassisten på svenska, som med hjälp av artificiell intelligens har utvecklats att förstå både svenska dialekter, uttryck och skämt. Röstassistenen lanserades först för smarttelefoner och nu är det dags för deras smarta högtalare Google Home. I Sverige blir Elgiganten först i branschen med att erbjuda Google Home och Google Home Mini med svensk röstassistent.

– Att vi nu kan erbjuda kunderna smarta röstassistenter är väldigt spännande! Efterfrågan på smarta produkter till hemmet ökar kraftigt och de intelligenta och röststyrda enheterna kommer utan tvivel att göra livet enklare och roligare för våra kunder. Google Home och vår nya tjänst Google Home Setup, där vi hjälper användarna att komma igång med sina smarta produkter, kommer både att spara tid och förenkla vardagen för våra kunder, säger Niclas Eriksson.

Sedan Google Assistant lanserades för smartphones tidigare i år har det varit mycket spekulationer om när gissningar om när deras smarta högtalare skulle lanseras i Sverige.

– Svenskar är ofta i framkant vad det gäller att testa och anamma ny teknologi, och vi ser mycket fram emot att följa mottagandet Google Home när vi nu lanserar på den svenska marknaden. Vare sig användare vill lyssna på musik, söka på webben, lyssna på nyheterna eller få vägbeskrivningar – bland många andra funktioner – hoppas vi att Google Home ska komma till värdefull användning i svenskarnas hem, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google i Sverige.

Google Home årets julklapp

Elgiganten räknar med stor efterfrågan på de nya Google Home-produkterna.

– Vi har väldigt stora förväntningar på Google Home. Dels är det en produkt som passar en bred målgrupp och som ligger i en rimlig prisklass, men det är också en lansering som många väntat på. Kort sagt tror vi på en mycket stor efterfrågan. Har man väl testat funktionaliteten så inser man snabbt fördelarna med den. I min värld har den alla förutsättningar och egenskaper som krävs för att bli årets julklapp, säger Niclas Eriksson.

Google Home och Google Home Mini kan förhandsbokas i samtliga 163 Elgiganten och Elgiganten Phone house-butiker över hela landet samt i nätbutiken www.elgiganten.se. Den 24 oktober är det säljstart.