Hélène Barnekow lämnar Telia Sverige

[KVINNOR PÅ KANALEN] Hélène Barnekow, Executive Vice President och vd för Telia Sverige, har sagt upp sig och lämnar sin roll.

Hélène Barnekow lämnar Telia Sverige 1Johan Dennelind, vd och koncernchef för Telia Company, tar tillfälligt över som vd för Telia Sverige tills att en permanent lösning är på plats.

Hélène Barnekow började på Telia Company i april 2014 som chef för Group Commercial efter en internationell karriär på bland annat Sony Ericsson och EMC. I juni 2015 utnämndes hon till Executive Vice President och vd för Telia Sverige.

– Hélène Barnekow har initierat ett omfattande förändringsarbete i den svenska verksamheten och accelererat den digitala transformationen av Telia Sverige. Med kunden i fokus har hon även bidragit till vår övergripande resa mot att bli den nya generationens telekomföretag. Hélènes driv och entusiasm har varit en positivt bidragande förändringskraft för företaget. Jag önskar henne allt gott i framtiden, säger Johan Dennelind.

– Mina år på Telia har präglats av det stora förändringstrycket på telekommarknaden. Och trots en tuff marknadssituation har vi både vuxit vår konsumentaffär och stabiliserat företagsaffären samtidigt som vi genomför ett stort transformationsarbete för att säkra Telia Sverige för framtiden. Jag är stolt över den resan och alla kollegor som jag haft förmånen att arbeta med under dessa år. Jag tror starkt på Telia och jag kommer fortsätta följa verksamheten med stort intresse, säger Hélène Barnekow.