Heléne Bittmann blir ny svensk försäljningschef för Advenicas fokusområde National Security

[Kvinnor på Kanalen] Advenicas nya försäljningschef, Heléne Bittmann, tar med sig stor kunskap och lång erfarenhet från den svenska och internationella försvars- och säkerhetsindustrin.

Heléne Bittmann blir ny svensk försäljningschef för Advenicas fokusområde National Security 1Från slutet av juni 2018 kommer hon bland annat att ansvara för bolagets stabila utveckling i Sverige inom fokusområdet National Security.

Den svenska leverantören av cybersäkerhetslösningar, Advenica, har rekryterat Heléne Bittmann som ny försäljningschef för fokusområdet National Security i Sverige. Heléne har mångårig erfarenhet som officer inom Flygvapnet, där hon innehaft en rad olika befattningar på både förbands- och högre stabsnivå, bland annat som projektledare för flera utvecklingsprojekt. Närmast kommer Heléne från Saab, där hon den senaste tiden verkat som Sales Director och Country Manager med fokus på delar av den europeiska marknaden. Tidigare har hon även arbetat inom Saabs affärsområde Surveillance/Electronic Warfare Systems.

“Cyberhotet är reellt och måste tas på allvar. Advenicas erbjudande är inte bara högaktuellt utan också unikt ur säkerhetssynpunkt. Här finns dessutom ett starkt, engagerat och sammansvetsat team, vilket är avgörande för att skapa de långsiktiga och förtroendeingivande relationer som våra kunder förutsätter. Advenica skapar med sin produktportfölj de bästa förutsättningar för att våra nationella intressen ska kunna skyddas. För mig personligen känns detta enormt motiverande att arbeta med. Jag ser fram emot att utveckla företaget och marknaden tillsammans med teamet”, säger Heléne Bittmann, ny försäljningschef National Security i Sverige.

Fokusområdet National Security omfattar förutom försvarsindustrin även underrättelsetjänster, säkerhetstjänster samt myndigheter som hanterar information kopplad till nationella intressen. Heléne tillträder tjänsten som svensk försäljningschef för området i slutet av juni 2018 och kommer att ingå i Advenicas ledningsgrupp.

“Detta är en strategiskt mycket viktig rekrytering för Advenica. Vi är inne i en expansiv fas med högt försäljningstryck både i Sverige och internationellt. Heléne Bittmanns nätverk, ledarkvaliteter och kunskap om såväl militär som politisk planering är en stor tillgång för vår fortsatta tillväxt”, säger Einar Lindquist, VD Advenica.