Hemelektronik backade trots plattsuccé

Trots en kraftigt ökad försäljning av antal surfplattor och tv under julhandeln minskade det totala värdet av hemelektronikförsäljningen jämfört med föregående års julhandel. Men branschen håller modet uppe.

Det såldes en väldig massa surfplattor under julhandeln. 250 000, räknar Elektronikbranschen med och konstaterar att det var den allra mest populära julklappen inom hemelektronik. Det var ungefär 50 procent mer än under föregående års julhandel.

Dessutom ökade försäljningen av stora tv-apparater med 34 procent.

Men vad hjälper det? Trots den enorma försäljningsframgången med plattor och tv stannade den totala försäljningen av hemelektronik på samma nivå som förra året, eller till och med något mindre. Räknat i antal. Och den uträkningen kan för all del strutsen nöja sig med.

Vi andra tittar på värdet. Det minskade med fyra procent.

Klas Elm, Elektronikbranschen
Klas Elm, vd Elektronikbranschen.

Men Elektronikbranschens vd Klas Elm håller humöret upp. Han pekar på att den goda surfplatte- och tv-försäljningen stämmer med den positiva bild deras undersökning Butikschefsindex gav i november.

– Nu hoppas vi att Butikschefsindex även visar rätt när det gäller butikschefernas positiva tro på försäljningen under det första halvåret 2014, säger han.

I Elektronikbranschens försäljningsstatistik ingår Audio Video, Elgiganten, Euronics, Media Markt, Netonnet och SIBA.

 

Post Comment